Planer?!

Imorgon valborg, har ni goda planer? Jag har egentligen tusen planer och egentligen ingen, vet inte vad jag skall bestämma mig för.

Idag har jag inte hunnit med någonting fiffigt. V var övernatten och morgonen var underbar. Vi gick nästan 2 kilometer till busshållplatsen och njöt av den varma solen. Efter två lektioner for vi med en medie kurs till HBL (Hufvudstadsbladet, Finlands störst finlandssvenska dagstidning) för att få se oss lite runt omkring och höra om hur en dag som journalist är.

Vi for till Helsingfors lite tidigare och gick och köpte ben&jerrys glass, FRÅN MATBUTIKEN, OBS! (de delade ut mellan 11-17 gratis glass i ben&jerrys kiosk i köpcentret kampen) men vi orkade inte köa när köerna var typ 100 meter långa, det var sjukt. Vi gick ännu via gina tricot och nilson och din sko före vi begav oss till HBL. Hade glömt min plånbok hemma, men hittade en söt ljusröd klänning på gina tricot, skall gå efter den imorgon!

Efter två timmar på HBL fick jag skjuts hem av AÅ och gjorde mat och nu sitter jag i mitt rum med tusen bitar av IKEA:s byrå. Helt omöjligt pussel. Nu är det någon bit som är fel. Far hjälper. Skall skriva ett projekt om hjärntumörer ännu, great!

Jag känner mig dåsig, hjärntumörer är ett ganska tungt ämne..

//Lillja


Bästa Färgen?

Tunika från ellos, vilken färg är bäst?
Någon av dessa tre tänkte jag är bättre till sommaren och lämnade därför utanför den svart-rutiga och besch-rutiga (dem hittar ni även också på ellos.com)
image182image183image184
Gul-Blå-Röd

Själv tror jag att jag skulle välja den röda, men hmm..de är alla fresha.

//Lillja

Måndagens Kvällspromenad

Intervjuade far om hjärntumör till ett hälsokunskapsprojekt, var intressant att få höra om det.

For med V ut i naturen och gick en liten trudilutt. Solen hade gått ner, men det var ännu varmt och det doftade ljuvligt sommar, vått gräs och fåglarna kvittrade. Vi gick ner till en brygga och satt och beundrade landskapet och njöt av varandras sällskap.
image153 image152


Nu och se på Blueyed Mickey, gnatt på er.

//Lillja

Grattis Kära

Grattis Grattis Grattis Grattis Vår Lilla Bästa Sötaste Mumin som fyller 18 år idag. Ha en superduperduperduperduper födelsedag!!! Vi saknar och tänker på dig!puss

image151
Mumin, V, Jag

//Lillja

Cheap Monday

Det är måndag. Jag känner mig värlelös. Allting ser konstigt ut på mig. Är trött. Skorna är Cheap Monday. De är trevliga. De får mig att känna mig lite bättre. De är bekväma. Härliga. Billiga. Flera flugor i en smäll.

image150image148

image149 I och jag med likadanna röda cheap monday skor från sthlm när vi var på våran Helsingfors-Stockholm-Kryssning för några veckor sedan. 100kr

Var i IKEA med mor idag och trodde jag helt enkelt skulle . Vi (snarare min mor) stannade för att titta och spekulera varenda minsta produkt, argh.
Typisk måndag. Har ni haft bra dag?
Solen sken några timmar och nu mulet, men ändå varmt som tur! Nu och laga käk till V->

//Lillja

Skor

image178
Giuseppe Zanotti; Stilren sko, kanske klacken känns lite konstig och är de månne bekväma?


image179
René Caovilla; Snygg färg, med en "orm" runt vristen, hålls foten månne på plats?


image180
Marc Jacobs; Söta blekrosa med en svart liten rosett som gör pricken på i.


image181
Manolo Blahnik: Färgen, Klacken, nu är det något som inte stämmer och är perfekt? Vad kan man säga, intressant?

//Lillja

Förevigt

image144
Om jag planterade en ros varje gång jag tänker på dig,
skulle min trädgård blomma förevigt.


//Lillja

Söndag


image129image130
S är min vackra ros.

Var nyligen med S och F till en brygga i närheten och njöt av solen och sista timmarna av söndagen.

//Lillja

Äntligen, snart

27 April, 27 Maj. Den 27 Maj händer det. Just det. Jag fyller 18. En månad kvar tills det. Wuhuu. Sen är alla problem lösta. Nästan.
image131
image132image133image134image185
image137image138image139image140image141
Min 17-års födisfests för-fest. När allting ännu var under kontroll. De va kul.


//Lillja

S-O-L

Solen skiner och det är varmt ute. Konstatera bara en grej, att fastän man sitter ute en vecka i solen här hemma blir man itne allas lika brun som den veckan man tex. var i playa del inglés. Det är lite fräckt mot oss nordborn. Det vimmlar av ester(byggubbar) på vår gård så jag kan itne sitta ute. Så inne en solig dag. Alla ni som ha möjlighet att gå ut så gå och sug i er lite D-vitamin från solen!!

image128
Sportlovet, när man inte var helt lika blek som ett spöke. Annat är det nu.


//Lillja

Handis

En timme trodde jag att jag skulle ha tid. Men nej, det blev bara dryga 20 minuter. Kom ut från duschen och E ringer och informerar mig att de kommer efter mig om 20 min. Där står jag med mitt droppande hår och bleka fejs och ser miserabel ut. Hjälp. Skulle ha varit snabbare ifall jag hittat min deodorant genast och inte måste söka den i 10 min för att sedan ändå komma till den slut punkten att jag lånar brorsan hilfiger deodorant. Nais. Springer runt i huset som en galning ocgh doftar man när jag ser att E rullar in på gården. Inte färdig, men jag fick nu leva med hur jag såg ut + att glömde kameran i all hast.

Vi kör ti alla världens ställen för att plocka upp våra vänner och snart sitter vi 6 galna tjejer i bilen och vrålar till någon trög låt. Vi kommer lite för sent till matchen och den är i fullgång när vi sätter oss ner. Våra pojkar(Dicken) vann mot Fenix. Grattis. Hungerkänslan har kommit. Och vad gör vi om inte tar bilen och kör ner till McDonlads, sådär för "omväxlingen skull". JF kommer gasande med sin Chrysler och käka med oss. Ser en gammal bekant inne på MC, hej. När vi ätit så att det känns som magsäcken skulel spricka drar vi oss ner till Neste för att hälsa på B som jobbar. P tycker han har smutsig bil så det blev biltvätt. Har inte på över 10 år varit i en elektriskbiltvätt, spännande. Sitter på bakbänken och kramar om P's lilla panda-mjukis. Får skjuts av JF hem. Trött.
Hoppas det blir solsken imorgon, skall sitta ut en stund och njuta i så fall.

*Susanna, vad är ditt horoskop* , det där skrattade vi till i åtminstonen en kvart. HAHA

image126
En bild från mina träningar då någon i tiderna när jag spelade handis. Denna träning hade jag fingret i paket. 2005. Goda tider.

//Lillja

Fredag

Två lektioner. Mycket solsken. Mycket glad. Två toppar.

image125


//Lillja

Våldtäcktsman, Champange, 2 Timmar

image116Gårdagens kvälls-outfit

Gårdgaen firades i Gröndal hos min vän LS som fyllde 18 år. Vi var 4 tjejer som kom tidigare och njöt av lite champange och gott sällskap. Ungefär 4 timmar och 55 personer senare var festen för fullt igång. Människorna dansade vildt, vildare, vildast allt med att kvällen närmade sitt slut tills de bara slocknade av ren utmattning på närmaste stol. Alla som inte dansar är våldtäcktsmän... av Maskinen spelades åtminstonen 10 gånger igår, den ekar ännu också i mitt huvud.
image119 image115 image118
Drömmer mig bort bakom mina cebe, champange, "ingen kommentar"

image120
AM, födelsedags barnet LS och Jag

Kvällen var kul, det flödade diverse alkohol baserade drycker men de flesta höll sig i skinnet och ingen ambulans eller söndrig toalettsits åstadkom vi detta år(detta hände dock förra året hos LS). Människorna var sega och tvingade sina ögon att hållas öppna ända in på sena natten/tidiga morgonen. Jag var redan sovfärdig klockan 11, men kämpade till klockan 3. Sov 2 oroliga timmar för att sedan vakna till en flåsande V på min högra sida och en sprattlig SR på min vänstra sida.
image117 Näsa-i-öga. Lika underbart var det att vakna idag..

Klockan 8 drog jag mig med långa tunga steg till bushållplatsen för att ta mig till stan och till min frisörska. På bussen steg en skruttig tant/kvinna i runt 50-års åldern. Hon hade svart läderjacka och en massa stora maffiga örhängen plus ett dussin ringar trängda på sina fingrar. Intressant. Hon pratade finska. Ful finska. Sådan finska som klingar i öronen. Hennes telefon ringde och hon babblade på. Sedan säger hon "arvaa onks ollu kiva aamu*prkl*, ei mitään röökii, vaa jotain vanhaa sikarii"("gissa om de ha vari kul morgon *svordom*, ingen tobak, bara någon gammal cigarr") och detta uttryckte hon på en finsk slang som bara tonåringar vid köpcentrum pratar. Hah, forever young tror hon sig vara.

Har inte på länge varit en lördagmorogon så tidigt i stan. Men en intressant scen mötte mig när jag steg av bussen. Människorna gick ännu runtomkring med sin cider i handen och vinglade. Det var inte bara en och två utom en hel del folk som gick runtomkring fulla klockan 9. Wonderful world.
Efter frissan tog jag mig mot bussen och såg att jag hade tid så gick via matbutiken och köpte en tidning. När jag sätter mig i bussen lägger jag märke till det. Tidningen är på franska. Jag är så trött att jag inte ser skillnad på engelska och franska. Tack för mej.

Om lite på en timme skall vi till Britas och se på killarnas brons-match i handboll. Även jag har någon slängt runtomkring mig en boll och sprungit fram och tillbaka i laget Dicken.
Nu duschen->


Andra snygga outfitter från igår:
image186 image187
I i sin söta vintage klänning och A i sina coola vintage-brillor


//Lillja

BillaBong

Godbitar och somriga härligheter som passar perfekt till en dag eller ett helt liv på stranden av Billabong:
image109image108image110


image111image113 image114


Man får bara lust att le och kan inte hålla tillabaka ett litet smile när man ser alla dessa färgsprakande plagg!! Mii laik veri veri mycket!!

//Lillja




Jordgubbar

Jordgubbar, Sommar, Solsken, Kärlek, Sandstrand, Ledigt..Underbart?!

Allt som då skulle behövas är denna klänning från urban outfitters som har massvis med jordgubbar över hela tyget. sött va?!

image106 image107

//Lillja

PINK



image99image102

image103
Alla bilderna är tagna 2007


Idag har jag bara haft ljusrött, pink och diverse olika röda färger på hjärnan. Jag har fäst märke till allting som är ljusrött, jag tror jag håller på att bli galen. Tänk vad underbart att se hela världen i ljusrött? Ha ljusröda linser? Hela världen sku kännas som en vacker dröm.
Nu när syrran stack till polen på en vecka kan jag vara säker med att skälla ut henne (nånej) men ändå, hon fick den ljusröda väggen när vi flyttade och jag den ljusblåa, tyckte ni jag hade tur i oturen eller tur eller bara otur? ;)

Jag tror jag skall gå i en ljusröd-renande-dusch-NU-snart.

//Lillja

Igår Idag Imorgon

image95
Igår med I i F's skjuts påväg hem från en mysig och galen tjejkväll/födisfirande


image97
Idag väntande på bilskoleläraren och min tredje körlektion


image98
Imorgon får antagligen dessa underbara skor pryda mina fötter


Försvo mig idag en halv timme men hann ändå till bussen och skolan i tid. Borde kanske alltid stiga senare upp? eller tvärtom nu till sommaren stiga tidigare upp och gå ut på terassen och käka morgonmål i solen i lugn och ro..mhmm..

//Lillja

Snusk Tänder

B har inte tvättat sina tänder på en dag. snusk.

Torsdag

Torsdag, solen skiner idag, suprise? Vi skall inte klaga det är u-n-d-erbaaart!!

Hade mattaförhör och kände lite oklokare än Einstein, förstod ingenting! Kom till finska timmen och vår magister kommer med en liten besvärad min och säger "mun housut on revennyt niin perkeelesti" översättning: "mina byxor har rivits sönder så *svordom*", nyt mun perse näkyy " nu syns hela rumpan".
Men nu står I och flåsar i min nacke måst dra ut i solskenet med henne för att sedan gå och njut av en ox-gryta som är likamed fläsk-gryta i vår skola!

Senare idag körlektion, tur är det fint väder och inte svårt väglag.

Ha en bra torsdag,

//Lillja


Utan Andetag

-Kort och Kraftigt inlägg-

Idag har varit en väldigt fartfylld dag. har inte haft många andningspauser. Började dock först 11 idag, skönt att sova!

Idag fyllde LS födelsedag. Vi for till henne för att äta en god grillmiddag, det bjöds på majs och biff och sallad. Efterrätten bestod av ostkaka och prinsesskaka och till detta vin och sedan kaffe. 8 brudar + mycket skvaller + lite vin + gott sällskap = mycket oljud + goda stunder. Var en lyckad kväll. Endel av tjejerna for vidare ut till KY för att fira LS. F var än en gång snäll och hämtade oss hem. När vi avlägsnat oss från LS hus och väntade på F, drog vi oss ner till en R-kiosk och stod där utanför och huttrade. Vi kände oss som små tonåringar som står utanför ett köpcentrum och härjar och röker och tror sig vara störe än gud. Men nej det är vi inte. Vi är softikerade unga damer i sina bästa ålder, "sure". Sjöng "alla som inte dansar e våldtäcktsmän.." påvägen hem. Skriver imorgon mer om dagens trevliga kväll.

Har varit en lång dag och matematiksförhör imorgon, wish me luck, I need it.

Interneten ceppar fy faaaan :( så jag har ingen aning om detta inlägg kommer att lyckas att publiceras.

Godnatt allihopa, sleep thight and don't let the bedbugs bite.

//Lillja

image94
Kvällens + shabbiga skor

Torrt

Mina läppar smulas i små bitar. Måste applicera läppfett konstant, varken nivea, labello, bepanten verkar hålla så värst länge. Vad borde man använda? Nu när solen kommer fram kommer läpparna att torka i en ännu mer rasande takt. Snart blir jag läpp-lös..och med detsamma blir jag ju då även också problem-lös?

image91
Då när läpparna var mjuka och friska, januari 07

Nu och se på CSI ->

//Lillja

Idag, Idag, Idag

Hejhåå! En helt normal dag idag. Om ca. 1 timme har jag min andra körlektion, spännande! Men jag varnar er. Nu skall ingen vistas i trafiken mellan 17.30-18.30 (finsk tid) ifall den inte vill riskera sitt dyrbara liv. Kanske jag ändå inte är så farlig i trafiken..

Idag var det skönt med lite mer sol, dock blåste det och var lite fruset. På matrasten for vi med F's skjuts ner till Mellstens strand (läs: Finland) och njöt av solen. Efter det via McDonalds Drive In (vi håller på att bli stamkunder) och tillbaka till skolan där det väntade oss en helvetisk enkät (ursäkta språket) att fylla i. Lite på 100 frågor om hur mycket man snusar, röker och när man går och lägger sig och sedan frågor som verkade helt konstiga och totalt random som vilken utbildningar har dina föräldrar? hmm..

För att få denhär timmen att gå före jag har min körlektion tog jag kameran och lekte en idiot med IQ noll, här under ser ni resultatet:

image88 image87 image90
(bilderna är inget att hänga i julgranen) Även här ingår vad jag hade på mig idag: Vita converse (bländande vita och nya), röda jeans - gina tricot, Linne med ankaren - top shop, vitt halsband med någonsorts stenar - playa del inglés.

NU ut och sitta en stund i solen före jag skall brumma iväg och skrämma livet av folket i trafiken, beware my loves!

//Lillja

Sunshine, You Make Me Happy

Underbart skön natt. Vaknar till den mest harmoniska morgonen, solstrålarna letar sig in mellan gardinen och fåglarna kvittrar och sängen känns skönare än någonsin.
Inte ett moln så långt ögat kan nå, ser dock lite kyligt ut ändå. Kläderna på, solbrillorna med och sedan till skolan!

Ha en bra morgon,

//Lillja

image86
En morgon i maj 2005

Blommigt

Blommor och Blommigt och Blommorna är inne nu. Nu till sommaren vill alla ha blommigt och se söta uta. Människorna vill blomma före de riktiga blommorna slagit ut. Men var går gränsen? Less is more?
Inte kombinera två olika plagg med två olika blommönster enligt min åsikt. Dock går en hellång blommig klänning.

image85
1 2 3

Nummer 1, 2 är små söta, men 3, går det nu inte lite i överdrift? Vem skulle gå runtomrking med denna klänning på stan? Ser ut att även bli ganska varm en solig dag.

//Lillja

Imorgon

Imorgon en härlig sovmorgon. Behöver stiga upp först lite efter 8. Imorgon min andra körlektion. Imorogon en dag närmare sommarlovet. Imorgon tisdag, en dag närmare fredag. Imorgon en ny dag, nya skratt, nya solstrålar, nya möjligheter.


image84

Det var en god söt stund, hah. Tycker om han.

//Lillja


I Sängen

V ligger och myser för sig själv i min säng. Vi har just sett den tredje filmen i triologin om Jason Bourne. Känner mej smått dåsig och V bara härjar. För 9 timmar sedan kände jag mej "livlös" men nu har V "återvändt" (läs: MEP i sthlm) och jag är hel igen, hih! Skriver strax mera, måst få V att lugna ner sig och bete sig som folk.
Hejs svejs,

//Lillja

Oh Fuck It's Monday

Hej Hopp!
Är lycklig för min V är tillbaka! Till dagens ära hade jag på mig min "I <3 sailors" linne från gina tricot, bara för att V är en sailor ;) I love sailors and now my sailor has sailed back home to me..hihi.

Än en måndag, men bara 5 måndagar till med tidig väckning för sedan är det sommarlov. Fattar inte hur veckorna bara flyger iväg. I norra finland är det ännu över en halv meter snö och här i södre delarna är sommaren alldeles bakom knuten.
Skoldagen var lång, men överlevde och var kul att se alla efter vs. Sista lektionen fick vi sluta tidigare och min buss skulle ha farit efter en minut, orkade inte springa och tänkte ändå att istället för att dra mej slut och springa till bussen och sedan sitta ensam hemma och socialisera mig med min dator blir jag istället en halv timme i skolan och socialiserar mig med riktiga individer(läs: människor med hjärta och hjärna).
V skulle bli och spela gitarr en timme och kommer sedan på besök, stackarn är sjuk.

image83
Idag: Jeans - Lee, Skor - Cheap Monday, Linne - Gina Tricot, Hjärt halsband - Playa del inglés


Nu och käka -> Njut allihop av den soliga måndagen!

//Lillja

Sunday

Gårdagen blev ganska sen, någon 3? 4? tiden hemma. Det var kul så länge som vi var hos oss och ed första timmarna på festen, ända tills människorna började prata skit. Kom lyckligt hem och fick skjuts av E, tackii!
Sov till 12 idag och vaknade till en härlig solig dag! Solen sken och fåglarna kvittrade. Har bara bläddra i tidningar och tagit det lungt idag. V skulle komma på besök, men har fått hög feber. Saknar. Krya på dig.


image82
Denna soliga dag på terassen

//Lillja

Bikini

image80

image81
En snygg vit bikini med guld detaljer från Calvin Klein. - 70 / 59 euro


//Lillja

Yesterday

Vi var och invigde K's lägenhet med den första festen där! Före vi for dit körde vi via Neste för att köpa citron och andra intressanta produkter. Det var otroligt svårt att hitta en parkeringplats i stan, men efter mång om och men hittade vi en lite längre bort ifrån. När vi kom till K var där inte så mycket människor. Det var helt kul så länge det varade, men inte tillräckligt för att stanna där hela natten. Så efter några timmar drog vi iväg siktade mot en McDonalds, gick in där för att senare finna 3 av våra andra vänner som startat exakt samtidigt som vi från stan. McDonalds är tydligen den bästa maten man kan hitta i natten. Under bilresan hem sjöng vi diverse julsånger; "last christmas I gave you my heart but the very next day you gave it away..". Kom lyckligt hem och varj sjukt trött så gick och la mig.

BORRR BORRR, detta ljud vaknade jag idag till plus att min dörr skakade. Byggubbarna höll på att borra under mitt golv, klockan 8 på morgonen, lördagmorgonen. Välkommen till min underbara fridfulla värld.

A svarar inte..?

Idag kommer några människor till oss och efter det drar vi vidare. Vi bara grundar och minglar med den närmaste vännerna och sen ger vi oss av.

Det luktar rök i mitt rum..hata att bränna kvistar..fast egentligen är det nästan god doft.

image79 Igår såg allting tokigt ut på mej men detta blev det sista slutligen :D
Skor - New York, Jeans - Gina Tricot, Vit tubtopp - zara.


Ha en skön dag,

//Lillja

FINLAND


När finnar super knivghugger de någon - När en finlandssvensk super faller de ner från bordet de dansar på

-Hälskokunskap magisterns egna teori



Tack gode gud för att man är finlandssvensk!

//Lillja

Tuuut

Tuta och köra.. tuuuut! Idag var jag på min första körlektion och det gick perfekt :D jag är otroligt glad och verkligen överraskad hur bra det gick. Nu skall jag inte sitta här och skryta, fast det inte är något skrytande bara en överraskning och överrskad brud som sitter här (flummigt).

Idag, nu, snart, om en halv timme skall vi ge oss av till K. Han har en liten fest i sin nya lägenhet. Ska bli kul, lägenheten är super. Har inte hunnit skriva så mycket idag, men imorgon slår jag för fullt igen!
Nu och göra mej klar före F och S kommer och plockar upp mej!

Ha en super fredag,

//Lillja

Shiny Toy Guns - Rainy Monday

Och Så Tog Det Slut

Snipp Snapp Slut Så Var Sagan Slut? går det sådär. Men nu närmar sig klockan slocknings-dags. Dagen är slut för idag och månen lyser vackert på himlen. Skall dra mig till sängen före jag somnar här sittande. Nu har min energi verkligen tagit slut. Den har nått maximalt nollställe. Syrran är i duschen så jag kommer inte åt min tandborste *snyft*.

A, lycka till med uppsatsen *tummar*

image78
Solnedgången från våran terass var vacker idag.


Godnatt på er alla
//Lillja

Naken

Det är klart det är vår och snart sommar och solen skiner och fåglarna kvittrar. Men det är ju ändå nästan köldgrader under nätterna ännu och mornarna är kyliga som bara den.  Fastän detta så går en hel del redan "halv-nakna". De går i kortkorta kjolar utan någonting under och tunntunna linnen. Men hej, inte mitt problem. Tycker nästan lite synd om dem, för de måst verkligen frysa när de går typ nakna på stan. Själv får jag kallt när jag ser på dem. Som tur att de snart är sommar så behöver ingen av oss frysa mer!
Sommartider hej hej sommartider, sommartider jag känner det är någonting på gång.. - Gyllene Tider

//Lillja


Idag

Dagens saknad veckoslut. Fattar inte hur dagarna och veckorna bara flyger iväg. Nyligen var det söndag, sedan måndag och imorgon fredag igen. Någon stannar jag bara upp, står och blinkar och tar mig en funderare att har verkligen hela veckan redan seglat förbi. Såhär är det för mig varje vecka. Snart är det sommarlov, sedan höst-vinter och sedan skrivningarna och sedan jobba och sen typ dör vi. Ack och ve, jag skall inte låta alltför deprimerad en sådan vacker solig dag som denna. Är jag den ända som tycker att livet flyger iväg. Imellanåt vill man bara att allting kunde stå stilla för en sekund, eller två.
Skolandagen flöt snabbare idag än smör smälter i solen. Klockan var 8.15 och några andetag senare var den redan 14.30. A skulle komma idag via och hälsa på men hade teori, kanske han kommer via en anan dag. Nu packa upp några lådor ->


image77Idag: Vit blus med diamant knappar - h&m, Jeans - levis, Jacka - vila, Vita skor (mer gråa nuförtiden) - nilson, armband - h&m, Solbrillor - cebe

/Lillja

*Hick* Marshmallows

Mor köpte igår tre påsar marshmallows, någonting nytt som kan pryda vårt skafferi. Jag trodde blindt på att mor hade en skruv lös när hon kom hem med dessa påsar, aldrig under min barndom har jag skådat en sådan påse hemma hos oss (kanske någon för 100000 år sedan).
Här sitter jag nu och tuggar på den gummiga grejen som egentligen inte smakar så mycket. Mina marshmallows har en fin-fin-fin färg av vitt, rosa, orange och gult. Tänkt att dessa finurliga och sega karamellerna egentligen bara består av ägg, socker och mjöl eller något i den stilen? Försök nu sedan själv blanda ihop dessa ingredienser och få dem skifta i alla regnbågensfärger, hmm..?!
Själv kan jag inte käka mer än ett par stycken av dem och får sedan en äcklig bubblande känsla i magen. Men nog är de goda att lite tugga på. Ifall man kunde äta bomull, tror jag att dens konsistens vore nästan samma som på marshmallows. Och vad har det med saken att göra? ingenting. jag. är. konstig.

Fick nyligen hicka, de gör ont. *hick*

image76
Mina "goa" marshmallows


//Lillja

Tomt

Ville skriva någonting kreativt och kul, men nej, det står stilla. Solen skiner. Sitter i skolan. Går ut nu. Mitt huvud är tooooo-ooomt. Quitmooo->

//Lillja

Helsingfors-Stockholm-Helsingfors

En väldigt lyckad kryssning vi elever i årskurs 2 i Mattlidens skola fick uppleva förra veckan. Det var lite blåsigt och båten gungade (både av alkoholen och vågorna) men alla lyckades hålla sig på rätt sida av räcket i båten och vi kom både fram till Stockholm och tillbaka till Helsingfors med livet i behåll. Smått illamående uppstod för diverse elever och något litet rykte om att någon av oss försökt tagit livet av sig? Men tills lut kom vi fram till att det bara var någon som försökte hitta på någonting lustigt och att allting bara var ett rykte, som tur. Vi shoppade loss i Stockholm och de flesta hängde med fastän de hade sett bättre dagar. Dock blev det några kvar och sov i båten. Vi hittade smått och gott och efter att vi kämpat igenom flera butiker i flera timmar i Stockholm drog vi oss sista slutligen tillbaka till båten.
Alla kände sig ganska mörbultade efter första kvällen och shopping-rundan, men HEJ, om vi nu en gång om året far på kryssning, så varför skulle vi inte festa den andra kvällen också? Så, det fortsatte i samma bana som första kvällen, men det märktes att detta var Evening number two, för ingen hade lika mycket energi och allting gicvk lite lugnare till.
Några timmar senare och ännu färre timmar sömn senare kom vi fram till Helsingofrs. Duktiga elever som vi är sista slutligen drog vi oss till skolan. Vi kämpade de några lektioner vi hade och sedan undebart var det veckoslut. Skall lägga in några bilder från kryssningen och Stockholm dagen. Brukar svenskar gilla att vara på Stockholm-Helsingfors kryssningar? Far de bara för att supa eller shoppar de sedan också i Finland?

Före vi steg på båten:
image66 image67
Jag, LS och E --- LS och Jag

Första kvällen:
image68 image69 image72
Jag och LS --- S, A och Jag "jag är inte kort" --- Jag, S och V

Stockholm-shopping:
image70 image71
S och Jag inne på BikBok --- S och Jag


Andra kvällen:
image73 image77
Jag och LS
image75 image76
A, S, Y och Jag --- S, V x2 och Jag ( samma min på båda!? )


//Lillja



Flickr

Jag älskar fotografering och fina bilder. Har själv bilder på flickr och även många andra sidor som deviantart och ephotozine. Man kan surfa flera timmar på denna sida utan att bli uttråkad. Här finns bilder mellan himmel och gjord, både av amatörer och professionella. Gå och ta en titt på DENNA sida. HÄR kan du även hitta mina bilder. Ifall du lägger upp dina bilder och känner dig osäker eller flummig med den nya sida så är det bara fritt fram att fråga mig någonting, jag lovar att jag inte biter! Har ni själv bilder på flickr? Länka gärna er egen flickr-sida här, är alltid kul att se olika konstverk och att få se bilder från nya perspektiv. Man skulle kunna skapa en egen grupp med bloggaren på flickr om det inte redan existerar en sådan?
Varifrån kommer namnet flickr egentligen? Har flera gånger tänkt att det skulle ha varit någon svensk som grundede sidan och tog namnet från ordet flickor?!

Kram
//Lillja


image65
En av mina populäraste bilder på flickr



Dagens

Dagens saknad V. Kom hem!!
Satt på matematik lektionen med S och såg på Juno från en iPod. Det var något skitkul som någon sa i filmen som jag tänkte att jag skulle minnas, men vah, tror ni allvarligt att jag har så långt minne, tyvärr. Vi hann dock bara se dryga 20 minuter och hälften det gick helt förbi eftersom vi hade major problems att försöka hålla iPoden gömd och ändå följa med lite undervisningen.

Idag har det varit ganska mulet ända tills för några timmar sedan när solen trängde sig igenom de grymma molnen. Saknar V och ville ha på någontig pojkigt idag, så drog över en stor skjorta och knöt den vid midjan. Lalalaalaaa

Dagens & Gårdagens & Hela veckans & Hela månadens låt: Maskinen-Alla som inte dansar

image64
Idag: Vita jeans, röd-blå-vit-rutig skjorta


//Lillja

Accessories

GULD. Det passar med typ allt? Det passar på typ alla? Det passar typ, jaa, det bara är som det är!
På tal om guld, vem har sett Austin Powers-Goldmember?! Vad tyckte ni om att den där killen samlade på sina hudbitar som flagade? Den är så simpel och all-daglig humor, men nog är den ju sevärd och nog får man verkligen skratta, ta och se den!


image62
Mina gårdagens guldaccessories


//Lillja


Canon

With canon you can

Ville bara säga att min kamera har återvändt till mitt liv. På senare tiden har jag inte haft någon minsta lust att fotografera, men nu när solen har uppenbarat sig, så *plupp* där väcktes min lust att fotografera igen! Nu är det ca. 5 dagar och 5 timmar sedan jag gav tillbaka min kameras liv! Ojoj. Solen kikar fram mellan molnen, kanske jag borde ta en lite trudilutt (sväng) ute!


image61
Jag utanför riksdagshuset i Helsingfors, April 2007


//Lillja

Problem ?!

Hjälp! Jag tar problem över min syrras problem vilket är egentligen bara hennes eget problem och ännu mer killens problem som diggar henne men som hon inte egentligen diggar, så där uppstår ett problem. Hjälp!

Så jag är typ stressad över min syrras problem, jag är ett problem-barn?!

Killen som gillar henne verkar gullig till sättet, men hjälp, vad gör när man inte är kär? Känns totalt vrickat att skriva om en anna persons problem, men hjälp, jag vill inte att min syrra skall ha problem för då överför hon hennes problem till mig så har ja hennes problem plus mina problem.Problem!

Jag är lite trött. Skall nog släpa mig mot sängen och sova en problemfri natt med problemfria drömmar i min problemfria fantasivärld! Sov gott,

//Lillja

Solbrillor

Köpte från Stockholm solbrillor från Top Shop som jag skrivit tidigare om i bloggen. Hade inte brillorna på hjärnan när vi steg in i Top Shop, och *tadaa* det förste mina ögon skådar är dessa hjärtformade solbrillor, jag gillar dem och det gjorde mången annan också på kryssningen. På vägen tillbaka, Stockholm-Helsingfors, sprang deiverse människor runtomkring med dem på huvudet, tur att de inte gick sönder! Dom är söta, dom är mina. hihi


image60
Hade nyligen vaknat på bilden (försök ignorera min kalufs)

//Lillja

Kläder, Kläder, Vår, Vår, Vårkläder

Äntligen fick vi nätet att fungera, tre dagar i föritd till och med! jej.

Perfekt. Måste bara få säga att min dag har varit underbar, lugn och nästan perfekt! Började 9.40 idag(hääärligt, dock ända sovmorgonen), det regnade på morgonen fick skjuts till bussen. Solen kom fram efter några timmar. Första timmen studda, satt och planerade en intervju med I. Sedan en håltimme eftersom magistern är sjuk. Denna håltimme använde vi på ett ypperligt sätt; med att fara med E's skjuts till K's nya lägenhet. Där satt vi i hans nya fina lägenhet och njöt av solen som lyste in i vardagsrummet och avnjöt en hälsopinne som brinner från ena ändan (just det). Efter det till McDonalds drive in och sedan tillbaka till skolan. Till näst var det modersmåls timme och vad ser jag, joooo; J har kommit tillbaka från England, hurra! Var super att se henne. Så vi snackade dittan och dattan och vips var lektionen slut. Sista lektionen var även den inhiberad p.g.a sjuk magister. Solen sken fåglarna kvittra och jag kom hem och fick veta att interneten är fixat! Aaah, ingenting kan förstöra denna dag, inte ens huvudvärken som jag har.

Hade idag på lite svalare vårkläder och jag frös inte ens! Underbart att få lämna ifrån sig sina gamla vinterjackor och få börja använda lättare och gladare kläder.

Skall snart dra mej ut och fota den vackra dagen. Men hmm..allting är ganska grått. Kanske jag får vänta till en fin solnedgång tills ikväll!

BaiBai Beibi,

//Lillja



image58 image59

Idag: Vita jeans, dcate | Randig t-skjorta, h&m | Baige jacka med guld knappar, Serena Kay | Guld halsband, Indiska | Guld örhängen, Pecies | Guld armband, nilson | Brillor, top shop

Överlevnad

Kryssningen och flyttningen är förbi, äntligen! Jag och resten av årskursen överlevde den galna kryssningen. Första kvällen gick mer än bra, människorna dansade loss och föräldrarna som kom som övervakaren var t.o.m. mer vilda en de flesta av oss. Följande dag drog vi med möda och besvär oss upp från sängen och tog bussen från terminalen till sthlm. För att vi skulle överleva hela dagen tog vi oss till Burger King och åt och skvallrade om kvällen före. Efter det tog vi oss ut i det blåsiga thlm. Vi var alla ganska trötta men orkade släpa oss till både wesc, top shop, h&m, gina tricot o.s.v. Jag hittade allt möjligt kul som jag skall skriva mer om senare.
Andra kvällen gick lika bra, fastän alla var ganska trötta så det blev inte lika hårt dansande ellr festande för alla(delvis var orsaken att DJn spelade sämre musik denna kväll än den första). Vi alla kom med armarna och fötterna på rätt ställen och med livet i behåll till helsingfors. Som minnen fick vi inte bara vår shopping utom även blåmärken och huvudvärk, men det viktigaste av allt; goda minnen! Duktiga elever som vi är, drog vi oss faktiskt till skolan för att bara ha en lektion och sedan veckoslut!

När jag kom hem var flyttningen redan igång för fullt. Vi har hållit på och bygga ett hus i nästan 1 år nu, och äntligen är det färdigt! Vi bar kassar och lådor och påsar så att händerna fick blåsor. Klockan 11 på kvällen hade vi fått det viktigaste till det nya huset. Jag rentav nästan slockande på min nya säng efter allting. Ni förstår mig säkert, det blev inte tyvärr så mycket sovet under kryssningen. Har hela veckoslutet hållit på att packa upp alal saker och burit lådor omkring, kul, inte. Känns underbart att vara i det nya huset, MEN, vi får först internet på fredagen, hjälp! Hur-skall-jag-klara-mig-utan-bloggen-såååå-länge?!
Nåh, jag får väl komma till bloggen och skriva när jag är i skolan! Men på fredagen skall det komma bilder från kryssningen och flyttningen ;D

V for igår till sthlm på MEP för en vecka. saknad.

Det här var då ett långt, tråkigt inlägg, men men, nu vet ni att jag har livet i behåll och att snart kan jag fortsätta skriva aktivare!


Trevlig dag till er alla filurer!!

//Lillja


JEEE

Sitter i datasalen och undersöker vår skolas nya hemsida, den e fancy! Men där finns tusen och en ny och intressanta grejer, men endel mindre ointressanta!
Båten far om ca. 8 timmar. Det regnaaaar men alla är ändå på gott humör och väntar i spänning på sthlm och kvällen!

Sov sista natten hemma på vårt gammla ställe. Nu två nätter på skumpande båt och sedan i det nya huset resten av mitt liv, nästan.

Tack och hej,
hoppas jag kommer hem levande från kryssningen med två ben och två armar! Ha en bra vecka. Ses på fredag!

Kram



//Lillja

Sitting, Waiting, Wishing


Jack Johnson - Sitting, Waiting, Wishing

->Sitter och väntar för snart börjar Gossip Girl!  YAY :D


image61
Januari 2007

//Lillja

Diesel

Globala Uppvärmingen är verkligen ett problem (inpräntat eftersom jag nyligen hade prov om det). Eftersom jag i samband med kursen skulle göra ett projekt som hade med risker och den globala uppvärmningen att göra, gick jag och surfade på nätet igår(någon på natten). Hittade bland annat via google några av diesels reklamer. De har gjort dessa reklamer enligt mej i den stilen att "när den globala uppvärmningen har tagit fart och världen håller på översämmas så har du ju ändå diesel, de lungt!" Se fast på dessa reklamer, där spelar de tex. kort när husen i bakgrunden är nästan helt under vatten. Vad tycker ni om reklamerna?! Har diesel rätt attityd? Är det lite fel från deras sida "glöm globala uppvärmningen/naturen, vi har ju ändå diesel"?! Eller försöker diesel via sina reklamer fö männsikorna att inse vad som egentligen händer/kommer att hända med världen?!


image57

image58

image59

image60


//Lillja


Dagens

Dagens bild. Dagens saknad. Sömn. Sova. Är bara jag trött? Jag har en aning att det här otroooligt deppiga vädret gör oss alla lite tröttare och energifattigare, vi behöver vår D-vitamin av solen!! Jag skriver dagligen om saknaden till sommar och sol(jag är besatt), jag tror antagligen att Gud skall läsa min blogg och tycka så synd om oss att han ger oss solsken resten av vårt liv. Hmm..då den dagen gryr . .

image54
Januari 08


Dagens Låt: Moviestar - Horoscope (gammal men verkligen hörvärd)


//Lillja

SVERIGE

Så var det dags att börja packa sitt pick och pack och samla sista energin, för imorogon beger vi oss på kryssning til Stockholm. Hur många som kommer levande fram är ännu okänt, kan gå lite vildt till. Så se upp alla passagerare på Silja Line, den 9-10 april! Nu kan ni inte säga att jag inte varnat er, välkommen ombord på egen risk! Vi ansvarar inte för bortappade nerver eller lugna stunder.

Det här är vad jag i stort sätt planerat att ta med mig+ några små saker till;

image53


Vad har de lovat för väder till torsdagen i Stockholm?! Säg inte regn . .


//Lillja

Murr

Jag ÄR trött
Jag ÄR matt
Jag ÄR utmattad
Jag ÄR sömning

Dagens

Dagens Bild, Dagen Saknad. Sommar. Är jag den ända som saknar sommaren i denna ruskiga regn tid?

image52
Jag sommaren 07, Ingå Finland.

Dagens Låt: Pearl Jam- Last Kiss


//Lillja

Cocktail För Hela Slanten

Några underbara cocktail klänningar som är perfekta till en sommar-fest. Några färgranna söta och snygga:

image41 image42

image45 image44

image46 image47


Och några mindre färgranna men ändå söta och snygga:

image48 image49
(bilderna lånade av edressme.com)

Klänningarna av bland annat: Nicole Miller & Tibi & Plenty & Walter osv.

Vilken är din favorit?!


//Lillja



There Went Our Last Female

Ligger i sängen, kom just hem efter en skoldag som inkludera ett prov(inga kommentarer) + en timmes Ice Ages tittande! Jag vet inte om det är de några timmar sömn som hade en så stor inverkan man guuud vad Ice Age var kul idag(har dock sett den tidigare). Jag var typ den äna som vend och vred med av skratt. Som ni alla som sett den, så tyckte jag att några av dom bästa replikerna var nog när Sid tex. sku klättra upp för bergsväggen och sade "I'm fine, I'm fine, I'm gonna die"..okej dedär lät inte värst kul, men ni som sett filmen vet hur det går! En annan bra scen var när de skulle ta en vattenmelon av de galna fåglarna, nåh, de sprang där runtomkring och jagade varandra och sen faller några fåglarar ner från klippan och "There went our last female"! :D hahah. Ice Age ÄR sevärd, speciellt om du har deppig dag eller en regning dag som idag! Har ni sett Ice Age II? Är den lika sevärd som ettan?

Vi har ingen mat hemma! Hittade några fjuttiga knäckebröd som smakade skåp och jag tycker jag sett detta samma paket på samma ställe i skåpet i snart 5 år..hmm, mums! Nu och ta en tupplur så jag har energi til resten av denna stökiga måndagen, "oooh monday".


//Lillja


image40
Ice Age: Crazy Birds

Oh Baby

...it's raining raining. Oj vad det skall regna idag. Det är på sätt och vis ganska mysigt väder. Det är mörkt och alla har haft sina sista prov och är trötta men glada över det! Sitter här med K i dataslen och skriver en textkompetens uppsats om "Storasyster eller lillebror?"

Någon har en mega stressig *pip pip pip*-musik på och man blir rätt psykad av det, speciellt när man sovit fjuttiga 5 timmar.

Nu skall jag ta mej i kragen och börja skriva om hur det är att ha jobbiga småsyskon och att vara "äldsta och förståndigaste" barnet! ;)

Ha en mysig regning dag eller skiner solen hos er?!

image39
Rainy Day 2007


//Lillja


Modeller?!

Och så har den finska "huippumalli"(översättning top modell) börjat. Såg det första avsnittet nyligen och det är verkligen ingenting att hänga i julgranen! Brudarna är tråkiga och ingenting händer riktigt i programmet och en av domarna är verkligen så störande att jag höll på att gå i små bitar när man tvingades lyssna på hennes tjat! Jag föredrar verkligen den amerikanska versionen! De ända som är trevligt i det inhemska programmet är att se på TV ställen man besökt osv. Ingen av tjejerna i programmet verkar veta vad hela shown går ut på, endel verkar inte ens vara där fö att bli modell. Jag undrar vad dom tänker och vill?!

image38
Finska Top Models finalister.(bilden från nelonen.fi)


Men hej, jag överlevde den halv timmen jag körde! Och inte körde jag över någon(vad jag åtminstonen såg) och de va helt kul fast min far fick mej nästan att gråta :D Klarade tom. av att backa. Det var bara lite jobbigt att köra på ett litet sandplan och vända hela tiden och diverse tusen gropar! Kanske jag en vacker dag kommer att lära mej köra någolunda, ingen formula-chaufför som Kimi Räikkönen kommer jag någonsin att bli! ;)

Har inte ännu heller fått mina böcker att öppna sig, orkar inte läää-äääsa. Hoppas ni andra har trevligare söndags-kväll framför er än att sitta och plugga?!


//Lillja

Problembarn

Har inte fått någonting läst eller skrivet idag. Har bara packa och blogga och annat onödigt. Skall snart och köra. Med far. Skall bli intressant..! Jag tror jag allvarligt har någon koncentrationsvårighet :D problembarn..

Efter körande skall jag rusa tibaka hem och se på den finska top model som börjar idag, undrar hur bra det är!! Men nu å köra->


Hoppas jag kommer levande tillbaka! Önska mej lycka till ;)


//Lillja

Vår Jackor i Användning

Nu är Vila jackan i tvättmaskinen, den hade blivit lite grå efter förra året! Hoppas den kommer ut i en och samma bit och att inga knappar fattas :D

Skall ida skriva ett projket om risker i Thailand. Vem har varit i Tahiland?! Vad gillade ni? Jag skall kanske dit på jullovet! Nu måst jag fortsätta och ta itu med projektet, hejs svejs!


image34

Jag med Vila jackan förra årets Eurovisions kväll (som hölls i H:fors, gooo Lordi!). Var med S på Sofiegatan i H:fors och fotografera. Det vimlade av männsikor överallt i H:fors den kvällen/natten.

Här står jag framför Domkyrkan, det visades Eurovisionen på en stor skärm där. Bakom mej vimlar det med människor.
image35

Som sagt mycket människor;
image36 image37
(Tog bilderna någon timme före Eurovisionen började)


//Lillja

Vår Jackor

Äntligen får man ta i bruk sina förra årets vår jackor! Endel av mina är dock ganska skruttiga och tappat formen, men de duger riktigt bra tills jag finner någon ny! Den underbara vita från Vila med 3/4 ärmar är ännu i form.


image30image31 H&M och H&M
image33image32 Vila och Serena Kay

Skruttiga, men äh, livet är lite skruttigt! ;)


//Lillja

Flowerbomb

Världens härligaste doft! En doft av Viktor&Rolf! Har dräglat efter den i snart ett år...Flowerbomb:


image28 image29


//Lillja

Smått Sött

Vem vill inte vara söt och gullig, nu till våren och annars också resten av sommaren,hösten, vintern och ända tills vi är över 90 år gamla! Söta plagg och accessoarer med blommiga, rutiga, prickiga mönster till våren och sommaren nu ute i butikerna. Perfekt.

image24
Söta hjärtformade solbrillor från TopShop


image25
Sött diadem med rosett från Forever 21
image26
Söta pyjamas-shorts från Forever 21



Sov sött allihopa! Go' natt


//Lillja






Den Mannen

Du du du du, du vet vem du är. Du, V! Tycker om dej!

Var hos D, var faktiskt helt kul, men det bara tyngde på bak i huvudet all stress om flyttningen och miljoner andra saker som skall göras, kunde inte få frid i mina tankar och tog en tidigare buss hem! V, som vanligt lojal och sötast följde mig fastän han själv velat bli dit, sådant uppskattar man! Elskii

Är hemma och ingen svarar i telefonen. Det är mörkt ute och kallt som f-n i mitt rum. Sitter här med en choklad skiva och muttrar över att gårdagen skall vara så fullspäckad! De ska bli så underbart när det blir ny period i skolan och ett helt nytt kapitel i livet kan börja efter flyttningen.

Nu skall jag och fynda i kylskåpet!

Skriver någonting lite mer uppmuntrande lite senare! pusshej,


//Lillja

Here We Come

Som sagt, skulle det bli ett lungt vs, inte göra någonting, bara ladda energi för kryssningen som är nästa vecka. Detta med lungt vs, hade alla andra Mattlidens årskur 2 elever också planerat, men skulle jag kunna hålla mej hemma ett helt vs, nej. Skall pysa me S och V ti Westend om en timme! Sitter nu här me dem och lyssnar till Stairway to Heaven- Reverse, det är ganska intressant! Gå och lyssna på den.

S och Jag är en galen party-duo! Vi hittar alltid på det mest galna och sjuka grejer tillsammans och har tusentals goda minnen!

V läser ett nästan ett år gammalt exemplar av Elevbladet. (jätteintressant fakta)

Tråkigt inlägg..menmen :D


Här är några bilder på oss från goda tider:

image20

image21
Sommaren 2006


Ha en super duper lödag, gör ingenting som inte jag skulle göra ;) ((c) magister P)


//Lillja

Behov

Inga kläder passar mej idag. Har ingen aning vad jag skall lägga på mej idag och ännu till med regn kan man inte använda sina vår/sommar-klänningar/kjolar ännu. Är såå i behov av en shopping tur, snart sthlm-kryssningen!!

Om några veckor kan man vimla runt på stan i klänningar i de varma sommarkvällarna! Några av dessa söta klänningar från Forever 21 skulle vara perfekta för en liten finare kväll men även en kväll på stranden vid solnedgången:


image22


//Lillja

Music Is My Hot, Hot Sex

Var och träffa S, håret var platt och hängde i ansiktet när jag kom hem = det regnade, underbart! Det var skönt med lite uppfriskning tills det ledde till att känslan från fingrarna försvann och att man såg ut som en dränkt råtta.
Fick ett samtal av D och skall till honom med min V och S och hennes F (trevligt kod-språk). Skall bli en kul och trevlig kväll!!

Har varit effektiv som f-n idag med packandet, var så effektivt att jag packade ner alla mina skor av misstag, tänker inte ha gummistövlar på idag (fast det skulle vara perfekt till det här vädret). Hmm..undrar vilken låda! Äh, de fixxar sig!

Nu kom V, måst gå rädda honom från mina pinande föräldrar! Hejhej->


//Lillja



Np. CSS - Music is My Hot, Hot Sex

Värdelöst

Skall flytta. Hela familjen. Till ett hus. Men urk vad värdelöst det är att packa! De känns som det aldrig skulle ta slut, det finns alltid någotnting nytt att packa ner i lådor. Man finner gamla saker man inte sett på flera år, det är å andra sidan ganska kul, gamla minenn! Men också att hitta gamla strumpor från förra sommarens fotbolls-turnering, som antagligen inte varit i tvätten efter det, det är inte såååå nais.

6 dagar kvar till flyttningen och minst 6666 lådor att fylla med saker ännu.

Skall snart och träffa S! Synd att solen inte skiner .. inte stör det så mycket egentligen, det är dimmigt och lite spännande väder, kanske kameran får hänga med. Packning fortsätter -->



//Lillja



image19

Jag tycker jag alltid packar någonting. Detta är Julen 07, packar julklappar här. Ungefär likadan kaos råder nu i mitt rum.

180 grader

Är ännu yr och halvsover så eventuella konstiga ord eller skrivfel i detta inlägg skall inte noteras eller spekuleras!

Vaknade för 5 minuter sedan. Skulle vända mej mot väggen för att sedan märka att ingen vägg kommer imot och pladask faller jag på golvet, kul! Stiger upp smått yr och funderar hur detta kunde ske och det är då det går upp för mej, jag har i sömnen vänt mej 180° och ligger med huvudet där fötterna skall vara?! Man kan säga att min morgon började inte så bra och att "jag steg upp på fel fot", eftersom jag steg upp på magen och ingen fot (obeservera yr). Men jag är ändå på ytterst gott humör! Ingen aning vad det är för väder ute, men hoppas snöstormen inte kommit(se förra inlägget). Vet någon om solen skiner och sommaren kommit till 110% idag? Men nu käka lite frukost!

-Det ÄR kallt i mitt rum, vill inte stiga upp-

//Lillja


ALDRIG mera.nästan.

Dagens/ Veckans/ Månadens/ Halvårets bild. Alltså denna bild är den sista vinter relaterade och detta är sista gången jag skall skriva om vinter i denna blogg förrän om ca. ett halv år! sure. Senast imorogon kommer det säkert att uppstå en märkvädigt stor snöstorm bara tack vare att jag skrev detta, här och nu i detta inlägg! Men så att jag nu skall kunna avreagera mig och inte varken tänka på snö, vinter eller någonting i stil med det, skall jag även lägga bort mina lurvigaste halsdukar (inte alla, de är ännu kyliga mornar) mina shabbigaste vantar och mina hängiga mössor.

Nu skall jag dra mej till drömmarnas värld och njuta av min varma säng(upptäckte nyligen konstiga knölar i madrassen, wtf?!?) hejs svejs, tuti gott!


//Lillja



image18
Frozen World
DEN sista vinter-snö-relaterade-tinget-inlägget-bilden-ordet. Vinter 07, från bryggan på andra sidan vägen.





Victoria's Secret

Efter flera år av bikini-användande, tänkte jag kanske introducera någonting nytt i min garderob denna sommar. En baddräkt. Vad tycker ni om det? Kör ni ännu för bikini denna sommar? eller?

Har inte hittat någon intressant baddräkt i Finland (de ju inte ännu riktigt aktuellt i denna årstid), men ifall jag inte kan leva utan och inte fyndar någon fin i Finland eller Sverige, skall jag antagligen beställa en från USA eller UK. Från Victoria's Secret. De har en underbar sommar-kollektion inkluderande allt från baddräkter, bikinin, klänningar osv. Kolla in VS sida, verkligen underbara kreationer, man får en otrolig saknad av sommaren när man bläddrar bland sidorna.


image16

En supersöt baddräkt, denna skall jag ha ifall ingen hittas här i hemlandet!

image17 En härlig, vit stickad bommuls-klänning. Tänk denna mot
din bruna sommar-kropp! Underbart, jag vill ha . .
(bilderna lånade från victoriassecret.com)


Ta och dröm dej bort på Victoria's!!




//Lillja

There Is No Turning Back

Det var Det, ingen vinter eller snö mera. Nu är det ingen återvändo, sommaren ÄR verkligen påväg! De har bara lovat varmare och soligt väder, dock lite regn om några dagar. Men vi överlever, vi är väl inte gjorda av socker?!


You will never be happy if you continue to search for what happiness consists of. You will never live if you are looking for the meaning of life.


Skriver mer om sommaren och victoria's secrets sommarmode!


//Lillja




En Natt

Trudiluutan hej på dej dej dej! Magistern tog sitt pick och pack någonstans till urskogen, såå, vi fick den femininaste, otrevligaste och konstigaste vikarie. Det står "DANGER 138000 VOLTS" på hans laptop och han har sandaler med strupor under, det berättar väl redan tillräckligt om honom?! Jo, denna J-mannen gav en 5 i fysik till mej. Tack som fan, den pryder fint mitt betyg!

Är på It-lektion och färdig med våran uppgift, en affisch om "en film" som skall heta "En Natt i Mattliden", Mattliden är alltså våran skola, som är modern med konstiga magistrar och även konstigare elever. En brud på dryga 15 år kom idag med en kortkort-kjol till skolan, utan varken leggings eller några strumpbyxor. Med helt bara ben och då var det ändå några minus grader på morgonen, hurra för friheten och vita ben!!

Nu skall jag gå å snacka aktier på samhällsläran och sedan styra nosen hemmåt, ciao!!


//Lillja

image15

Lånade två bilder en från skolanshemsida å en anna från deviantart och kombinerade dem och fixxade lite och voliá, jag tror inte jag själv skulle gå och se denna film ifall jag såg denna affisch :D

69 - 163

69 dagar. 69 dagar var det kvar till kryssningen när jag lade in countodwn på facebook. 69. Idag, NU, är de endast några fjuttiga 163 timmar och sen ger sig Silja Line av till sthlm med en bunt yra hönor och jobbiga ungdomar(inklusive 10 galna föräldrar(de vet inte vad de gett sig in på)). 163 timmar kvar tills Mattlidens gymnasium släpper loss! Stockholm, jag varnar er! Silja Line, jag varnar er! 163 timmar.

10
timmar till matematik provet om olika krumelurer, figurer, rektanglar och x hit och y dit, och boken ligger ännu på golvet, där den legat i snart 24 timmar. Borde gå å lägga mej om senast 2 timmar(klockan 12 här) så att man orkar med morogondagen och matematik och alla underbara siffror 2842642470.

Vi skall kämpa vi skall ge allt det vi har, imorogon är det free-eee-daaag, wuhuuu!!!

V är söt, puss!

Hejhejhejhopp,

//Lillja


image14

Såhär känner jag mej när jag tänker på matematik.(hoppas ingen av er får mardrömmar av denna "härliga" bild av mej , såhär ser jag ut när jag har mina bästa dagar!! )


Choklad

image11


Ödet formar våra liv. Choklad formar våra midjor

Underbart?

Solen skiner, det är molnfritt, allting verkar så underbart! Alla är glada förutom F(som tyvärr inte kom igenom sitt körprov) och imorogon är det äntligen fredag! Skall bli ett lungt vs, skall ladda 110% energi till nästa veckas sthlm-kryssning! Har It-tentam om en halv timme, inte så underbart! Igår började galna dagar på Stockmann, borde gå dit å lite yra och tränga mej med alla galna människor som shoppar för brinn kära livet, men urk inge ork att gå köpa bara för att det är billigare grejer som man ändå inte behöver och dessutom har varannan j-vel på gatan ändå samma plagg som man sjlv eftersom de varit "sååååå billigt". Tack för mej, nu skriva underbara It-tentamen om powerpoint, hurray!!!

J skriver moj!

//Lillja

Skruttig och Trött

Sitter ensam i skolans datasal och lyssnar på datorernas surrande! Väntar på att E och I skall komma så vi kan slutföra vårt projekt. Är trött som bara den och var otroligt svårt att komma upp ur sängen! Idag var de en kylig morgon, frös som helevet och min tunna kavaj gav inte så mycket vindmostånd. Borde kanske ännu hålla kvar i bruk mina varma tröjor, vantar och alla huvudbonader! Me låt oss inviga våren och lite frysa fö dens del Solen skiner så det blir antagligen en varm dag ändå! Men nu å fortsätta och leka med powerpointen -> Take care


//Lillja


image10
Vinter 2007// kanske denna varma lurviga grej borde tas i bruk igen, neee!

Död

Huvudet käns som det skulle väga åtminstonen ett ton. Är trött som f-n, känner mej som en levande död individ(en zombie) men har ännu tonvis med lsaker kvar att göra före jag får njuta av min mjuka säng, hjälp! Klockan är halv 12 (här i Finland) ute lyser gatulamporna och temperturen har sjunkit under noll, ser j-vla kallt ut där ute. Satt just och gäspade så länge att jag blev helt yr av all syrebrist? eller va de nu sen händer nä man gäspar. Ska dra mej mot duschen. Ännu på tal om sol,sol,SOL,sol,solen så gud man har blivit blek. Var en vecka med tjejerna på playa del inlgés för dryga månad sedan, och ingen färg har man typ kvar, orättvist! Är ingen duktig användare av brun-utan-sol, fungerar det bra? vad brukar ni använda för märke, speciellt för ansikte? jag ser nästan genomskinlig ut i fejset, hurra :/



image9image6
Jag och S på stranden, andra dagen

image7image8
S och S och Jag vid poolen


vill tillbaka till playa eller att sommaren med +30 grader skulle vara här imorgon, vore de int underbart?
-Jag tror jag skall drömma om sommaren och lyckliga människor inatt-

Gnatt på er, sov gott & dröm sött

//Lillja




Cebe

Nu när solen äntligen tittat fram får man inviga sina solglasögon, yai! Har inte än hittat några nya snygga brillor för i år, men jag håller fortfarande hårt fast vid min mors gamla, hela 30 år gamla brillor som jag fått av henne! Dom är underbara, snygga och passar med vilken outfit som helst, allt från sailor, rock-style, sporty osv. De säljs inte i Finland och antagligen inte i Sverige heller, men från USA får man dem (därifrån hittar man allting) och via denna sida går det att beställa dem, men glasen är inte spegel som på mina brillor! Men går det månne att gå till en optiker eller någon butik och be dem ändra glasen till spegel-glas?! Ingen aning! Min vän E dräglar sjukt efter dessa brillor men skulle hjärtans gärna villa ha dem med spegel-glas! Men vi hittar ingenstans dessa brillor med spegel..
Nu får vi bara hoppas på sol så inte brillorna behöver ligga å damma i något hörn! Imorgon har de lovat +11 grader och sol!

Hejs svejs
//Lillja




image5
Jag & Cebe, sommar 07


image4






Sommar och Sol, Gammalt och Nytt

FÖRSTA INLÄGGET!

Skrev en tid på den finlandsvenska bloggen papper.fi, men efter tusen och miljoner problem med den bloggen skall jag försöka på nytt på en annan blogg, denna blogg! Skriver dagligen om mitt liv, tråkiga trevliga händelser, om veckosluten, om min spräckliga kläd-stil och fotografering! Är ny här och måst lite forska hur allting fungerar, men jag snappar upp allting ganska fort, hoppas jag! :D

Äntligen!
Sommaren är påväg, här i Finland var det hela 11 grader i skuggan idag! Men murr grr, det finns ännu snö på marken och snön smälter i den takten att marken hålls våt nästan hela dagen vilke i sin tur leder till att jag inte kommer att få använda mina nya converse ännu! Mina gammla converse håller på att falla i små molekyler, de har verkligen sett sina bästa dagar! :D

Skoldagen flög snabbt förbi fastän hade 3 timmar(2 lektioner) matematik, urk. Solen sken så underbart och hade planerat en lång vår-promenad, men nej. Kom hem runt 5 och lade mig på sängen för att vila och somnade sedan. Hann ändå göra någonting fiffigt idag och var och shoppa ny smink så att jag har färdigt till kryssningen (sthlm-kryssning) som vi far på exakt om en vecka! Sedan äntligen till sthlm och shoppa, har väntat på det såååå länge!

Men nu och blanda ihop någon mat före grey's anatomy börjar!

Ha de skönt allihopa!!

//Lillja



image2

GAMLA? NYA?