Lillajul hoj!

Städa som en galning hela lördag morgon i 5 timmar efter lilla juls firandet i Tölö. Dagen-efter-känslan fanns både i magen, halsen och munnen. Jag fick en grandi saftglass som tack. Sen mådde jag bättre.


//Lillja

Hans Fingrar

Hans vas a Norvegian vorking at da fish plant up nort in Dulut ven he accidently cut off all ten of his finkers. He vent to da emergency room in the clinik and ven he got dar da Norsky doctor looked at Hans and said, 'Let's hafe da finkers and I'll see vat I can do.' Hans said, 'I hafe not got da finkers.' 'Vat you mean, you hafe not got da finkers?' he asked. 'Lordy! It's 2008 ! Ve got microsurgery and all kinds of incredible techniques. I could hafe put dem back on and made you like new! Vy did not you brink da finkers?' Hans responded: 'How da fock vas I suppose to pick dem up?'

Jag tyckte säkert texten bara var roligt eftersom min trötthet tagit över mig och jag lever nu i någonsorts sömn-dvala. Far tyckte dock allvarligt den var kul. Är den eller?
sovasovasovasovasovasova. gonatt folks,


11.11.2006


//Lillja

Fail, Cramp and Brainfreez

Min arm krampar efter diverse provskrivande och sömnbristen förorsakar tunga ögonlock, så eventuella skrifel skall inte noteras.

Provveckan är äntligen över, tänkte ta mig lite frihet från skolan de två sista dagarna. För vem vill gå en fredag till skolan och ha en lektion matta och detta inkluderande att få ut provet med en stor röd 4 och många arga kommentarer? nej jag skall sova. Tänker inställa mig på att jag fått en 10 och festa veckoslutet loss till den äran, tills jag kommer tillbaka till verkligheten på måndagen och inser mitt totala mega fail.

Idag Dicken vs. Grani matchen, hur skall jag någonsin orka dra mig dit?
Nu en torr karelspirog och kall blå-bärs-häslo-dryck vilke leder till brainfreez, nääis.


//Lillja

Fredag - Lördag - Ett Minne Blott

Fredagen är som sagt i ett svagt minne någonstans långt bak i huvudet. Ama firades och Hannah var back.


Enda bilderna från den kvällen, sen sort of glömde jag att jag hade en kamera.

Födelsedagsbarnet. Sverige- Hannah och Sofia.

Lördagen fortsattes på Roban efter käkande på Samrat avec Hannah & Sofia. Killen med det mest komiska skrattet höll oss sällskap med sina eesti kaverin, sen ble han full och aggressiv. Han stack hem, vi fortsatte socialisera oss med hanns vänner. De ville ha oss med till vessan (läs: någon random bar, inte toan som vi trodde). det blev ett och annat komsikt missförstånd när de ba oss med till vessan, "Kom med mig till vessan och dansa". Såg en av världens snyggaste män, dock var han bög och typ 40 år. Han dansade på bordet och slog hans vän (en kille) på rumppan konstant. Komiskt. Det snöade ute, mysigt.



//Lillja

Winter Wonderland

Nu å tömma urinblåsan å sedan en rj in the winter wonderland.


//Lillja

Mr. January




Malmis den kända frukten från medeltidens irc-galleria blev idag fotad för mattliens killkalender. En traktor körde förbi och gav några speciella långa blickar på vår lättklädda (lättare) modell i hans tighta kalsonger och accessoarer  i regnbågens alla färger. Mumin fungerade assistent och sprang runt omrking och lyfte upp en skida eller en vantte eller diverse annat.

Igår var det Freud, Bandura, Maslow, Frankl som gällde aka. psykolgi, idag reaktionens tid och den konstitionella tiden aka. historia. Åsikt: "blää".
Imorgon äger den legendariska Dicken vs. Grani matchen inne i de dejupaste Grani bergen (läs:bombskydd). Hejhej


//Lillja

Flummigt?

"men isf, så imo photosession á la malmis aka januari @ på lilljas runt 2 tidn?"
- Hoppas mumin förstod mitt meddelande till henne.
Psykolgin vill inte fastna på hjärnan. Har 5 Nivea Creme burkar på mitt skrivbord, ingen aning varifrån de pluppat fram. Behöver någon till sina torra läppar? Varför blir äppelskrutten bruna? Det sker säkert någon fin kemisk reaktion med någå partiklar från luften?! Jag vill sova. Kan man skrivet ett inlägg som mindre intresserar omvärlden? Frågor. Pärlor.


Syrran 06



//Lillja

Så Kan Det Gå

Snä, snö snö snö snö snö snö snöööö, snöööstorm. Det har snöat konstant i snart 2 dygn. Världen är vit och underbar, mi lajk. Vännerna i ratten har det dock gått lite dåligt för. En vän kedjekrocka, medan en annan körde ute och en och annan slirat och haft sig på vägarna. Imorgon psykologi + photosession 5. Nu fortsätta analysera Banduras, Freuds, Maslows, Frankls teorier, fi faan vad man kan vara dum och förstå lite, mitt IQ ligger på minus idag, hipp hurra.


En av stackarns vännerna i diket.


//Lillja

!?

Går inte att formulera gårdagen eftersom alla minnen är ganska diffusa. Roligt var det nästan hela kvällen. Deppade i slutet av kvällen eftersom jag tappat min halsduk. Som ändå inte var borttappad utom hemma fint i klädskåpet.
Snart stan avec Hannah och Sofia och käka sushi. Jag är trötter. Vet inte vart vägen visar ikväll.


//Lillja

Jej - Fredag



5 minuter sen. Galna teini tjejerna har dragit iväg mot stan. Sofia och jag har inga papper kvar, hoppas vi få dem tillbaka! Skumppan kommer ut från öronen. Snart Roban.


//Lillja

Killkalender vol. something


Killakelnder Prickis November månaden. Förra veckans fredag.

Sofia jammar för fullt till Savage Garden  - To the Moon and Back, hon kan dansa ;)


//Lillja

Micro-salen

Sitter i Sellos bibba i Micro-salen med Inka och väntar på biblotikarier skall komma och lyssna på våran intressanta föreläsning om internet. Kallt som fanderns ut. Inka jammar och bloggar, snart kommer det vimla med tanter som inte vet någoting om livet på internet så vi skall göra deras liv helt så att de kan dö i frid när de vet allt om irc-galleira och facebook.
//Detta skulle jag publicera men sedan kommer dessa tanter inrusande!

Nu sitter vi här med Sofia och super och har röda munnar av vinet. I nedre våningen är ljudnivån obeskrivligt hög. Syrran med sina 15 tjejer. Iiiiiiiiiiih. Hannah kommer till Finland idag! Ut och fira Ama idag, hejhej


Föreläsnings barnen - Skinka, Cecci, Malmis


//Lillja

Nytt Nu


stockholmstreetstyle


Orkar inte mera med tråkiga svarat plain strumpbyxor. Imorgon skall det köpas ett par med någon härlig färg eller fint mönster! Typ med rosor, som jag länge övervägt att köpa, nunununu galna ben i galna färger och galna mönster.


//Lillja

Lilla Lördagen på Opera

Igår lekte vi lite studieliv (=supa på veckorna) och drog ut me tjejrna till Opera. Vi for inte dit för musikens skull, fintelligens, egentligen har jag ingen aning varför vi for. Nåmen, helt angenäm kväll fastän det inte blev alltför lång, pratade livet över några skumppa glas och dansade några korta dancemoooves till fintelligens som uppträdde onykter på scenen. Ljudet var öronbedövande. Sov följande dag, idag då, till halv 12 och sedan lite skola och här finner jag mig nu framför datorn, nördarn.


 
Fintelligens, "jeejee"


Nu lite friends och imorgon lite universitets information och sedan lite film + lite champange hos sofia.
PS. hade idag den våtaste promenaden jag kan komma ihåg med sofia, håll er inomhus gott folk!


//Lillja

Blås Upp Saken, Tack!

Den händelsen som ägde rum förra veckan fredag kl. 23.46 har kind of svullit upp.Stod idag igen om händelsen i HBL. Inte räckte det bara med att HBL skrev om incidenten men att nyheten spreds snabbare än eld till Sverige, där både Aftonbladet och Dagens Nyheter snappat upp denna nyhet och lite kryddat till den. Om du är nyfiken kan du läsa nyheten här: HBL 11.11.2008 - Talade Svenska - Slängdes i Fyllcell . Artikelen är ävden den mest lästa på HBL denna vecka. Själv var jag på plats och tänkte aldrig att det skulle bli en så stor uppståndelse av detta, knappast trodde någon annan det heller. Jag brinner ganska ordentligt av nyfikenhet hur hela denna grej ska sluta, iiih hihi.


Bilden jag tog före vi stack därifrån, polisbil 1,2,3


Mysigt på Colorado före Saw och sökö happening


Såklart besökte vi philips tältet och titta på lampor + TVn. mm..


//Lillja

Tröghetslagen

Har skickat brev och sovit idag och gjort annat allmänt onödigt. Drar mig snart igen till drömmarnas värld. Först läsa lite om bilens katalysator ackomulator parkeringsförbudszon tröghetslagen centralrörelse och andra lika intressanta grejs. Gnatt,


//Lillja

Ruskig Höst Tisdag

Gubben framför mig gick och grävde sig i sin bak konstant. Vädret är förjävligt, storm. Är frusen och teorin imorgon. Kylskåpet gapar tomt, magen kurrar. Hej underbara höst-tisdag!


Ingå 2008


//Lillja

Allt och Ingenting

Hur kan man tala så mycket skit om ingenting med endel personer? Och speciellt uppstår dessa diskussioner denna tid på dygnet. Prata med valter om stenar, om vår "resa till riga", om framtiden, om år 2018, om dante, om hans skor jag har, om spiraler, om olika tryck, om pajer och allt ni kan tänka er. Jesse har saldo. Bra förklaring, höll på att bli orolig. Godnatt,


//Lillja

Your Body Is a Wonderland

Värsta stormen utanför. Duschen är ockuperad. Baken har domnat. Skit smak i munnen. Vill hoppa i sängen och sova en timme, en dag, en månad, en lång tid. John Mayer lättar på stämmningen med sin mjuka röst.



//Lillja

Fredagen - För Mycket Action För Lilla Mig

Det känns som min blogg alltid under veckosluten skulle gå i dvala. Bloggen ligger död i 2 dygn tills jag på måndagen attackerar tillbaka med bilder och en massvis text om veckoslutet, som det egntligen skulle intressera någon. Igår hade jag faktiskt planerat att skriva, menmen Elisa låg död och internet fungerade inte eller var trögare än den trögaste snigeln.

Kamerans batteri är slut. Så inga bilder från fredagen. Men jag återkommer med bilder. Kort och kraftigt fredagen i ett nötskal:
film 1 + skumppa avec Sofia-> buss till h:fors. I philips-tält på rundvandring och lyssna på en tant med dålig engelska och se på olika LAMPOR. -> Colorado, drink 1, 2, 3, glöm -> Saw 5, jävligt rå, fi faan. Buss -> Sökö -> 5 minuter på en myndighets fest, poliserna kommer. 4 vänner hamnar till putkan för natten pga. att de krävt att polisen skulle prata svenska och inte finska i vårt tvåspråkiga land. Blev sur på V. Dock ber han följande dag mycket om ursäkt för sitt beteende. Går hem med syrran. Alla gästerna yrar åt olika håll från festen. Husets värd springer omkring på bilvägen i ett par för stora skor. Får ett sött meddelande. Somnar rofyllt.


//Lillja

Saw V

Väntar på Sofia. Spelar snake på telefonen, jepp exakt, snake extrem version är kul, hej jag är 18 år! Vi ska värma upp med filmen 28 days later (F-15) för att sedan fortsätta till stan med saw V (F-18). Såklart har endel så spända nerver att de inte kan gå 110% nyktra och se denna film. Så vi får värma upp vår lever på någon liten mysig bar, typ Shaker eller Colorado. Ha en vild fredagskväll folks, min blir lugn å skrämmande.




//Lillja

All This Time

Är det möjligt att lyssna sönder en låt som denna? Har lyssnat på den kanske lite för mycket, om det är möjligt att nå ett "allt för mycke" med denna låt.




//Lillja

Stygg eller Snäll

Jag tänker vara stygg om 10 minuter och se på BB. Fastän mor förbjudit mig. Det ända negativa med programmet är att det går åt onödig elektricitet till TVn, men istället kan jag leva i mörker i en vecka. Jag har årets huvudvärk och syrran försökte tappert ge mig huvudmassage = blev värre + att brorsan slår mig två gånger i huvudet tills jag slog honom gul och blå. Nånej, minus gul och blå. Jag är ju sneel syster.


Hittade bilder från september. Fixade ögat, voilá.


//Lillja

Änglar & Nördar

Photo session 4 ägde rum idag i Lilljas bibliotek + badrum. Amor och Nörden fick posera för Februari och Mars månaderna i kalender.
8 månader avklarade - 4 to go.





//Lillja

Hurra Birka

Gratis tidningen Birka som jag tror kommer hem till alla som har K-plusskortet. Där finns alltid en massa onödiga och mest random tips. Idag läste jag om en kvinna som skickat in ett tips om träning, det blir inte så dyrt på gymmet åtminstone! "Gymnastisera när du åker bil. Spänn stjärtmusklerna när du kör på ojämn väg med tvärgående lagningar, ungefär som om du skulle hoppa över dem." Okej, kul! Vad ska man säga polisen när man kör på en gammal tant eftersom man spänt rumppmusklerna och tappat kontrollen över gasen och bromsen.


//Lillja

Skolan.

Sitter i skolan och längtar efter min varma säng. Här är kallt. Dock får jag inte av njuta av den ännu på alltför många timmar. Photo session nummer 4 kommer att äga rum idag. Februari och någon annan månad skall bli fotograferad! Hela kroppen kliar, loppor må tro?


//Lillja

Trötter

Fattade just först att det är ju Onsdag redan idag. Vilket i sin tur betyder att det är torsdag imorgon, alltså nästan fredag varpå det följer veckoslutet. Underbart med inte några större planer för helgen så kanske man få sova en stund jämfört med hur de andra veckosluten brukar vara. Bara tanken av ett skönt veckoslut får mina ögonlock att bli tyngre.


Sommar 07 - Ingå



//Lillja

Säg Inte att det är Sant

Min syrra kommer in i mitt rum och gråter. Och gissa vad det är. Joo nån Tanja från programmet Paradise Hotel blev hemskickad. Hah. Känslor på ytan?


//Lillja

Vara eller Inte Vara är Frågan

Sitter och spekulerar sova eller inte sova. Skall jag dra mig till SUs kansli kl.04.00 på onsdagsmoronen eller sova till klockan 09.45. Att sova är ingen ny upplevelse till motsattsen va de sku va att följa me USAs presidentval med yrvakna SUister och en varm Starbucks-kaffe i handen. Beslutsångest. 30 timmar kvar att slå fast ett vettigt beslut.

Måste bara kommentera att hur många amerikanare tror ni vakar för att se om de blir tarja halonen harja talonen eller någon annan med lika fint namn och intressanta åsikter.


//Lillja

USAs presidentval - RÖSTA

Vår lite lustiga samhällslära lärare visade oss denna idag. Han verkar alltid så thrilled (finns inget kort och snärttig ord på svenska som kan beskriva hans sinnestämmning) när han är på nätet och surfar och visar oss sidor och videoklipp han funnit. Kanske dom inte har datorer där han bor? Kolla in den här han visade idag:



Hihii. VOTE. Borat var bäst, so random.


//Lillja

Photosession Numero Tre

Emma och jag har hela dagen planerat och övertalat och snackat och fotograferat. Vi fick två tappra killar att komma och fotas i kylan för våran kalendern. Själva var vi på utflykt i de vildvuxna sököskogarna och fann ett förfallet hus som brunnit, medan vi väntade på att våra gentlemen skulle arrivera. Huset var spännande. Gamla bilder låg utspridda på golvet en gammal TV i hörnet och för att  "bevisa" att det var en finländare som ägt huset, stod det en tom whisky flaska på brasan. Det var ju inte ändå suomi viina, men alkohol som alkohol. Det behöver vi nordbor för att överleva denna mörka kalla vinter.





Har spenderat större tiden ute i den friska finska naturen idag. Blev ännu utdragen på en frusen promenad med Jesse.
Så ett till veckoslut avklarat med livet i behåll, success!


//Lillja

RSS 2.0