Första & Andra Världs Kriget

Pacce gav mig redovisning i Historia 03 som hans kollega Jonno har redovisat för honom. Detta gäller 1VK och 2VK. Allting man egentligen behöver veta om krigen:

"TYSKARNA BLEV SKITFITTIGA och ville typ riva sönder barn och sånt. Polen föll, frankrike föll, danmark föll, norge föll, tyskarna wtfpwnade alla tills dom försökte sig på CCCP och blev skitägda i stalingrad. Frankrikes premiärminister ville bara att tyskland skulle få en lyktstålpe upp i röven för att ha startat kriget och dödat alla dom någonsin dött typ. Han ville också ha en massa pengar av tyskland för att han själv slösat bort alla sina på att köpa kulor och kanoner.Alla som hade dåliga arbeten eller var arbetslösa hade det också skit. Jag menar verkligen skit!"


Tack vänner!


//Lillja

Välkommen Höst


En höstig skog i närheten var jag bor. Var lite svårt att agera modell och fotograf samtidigt, hihi


//Lillja

Får Jag Bjuda?

Får det lov att vara:


En kopp kaffe?



En cigarett?



Eller någonting starkare på flaska?

Detta var mina fynd i skogen när jag var ute i 3 timmar och fotograferade, och sedan tappade jag bort mig. Men då fann jag en sönder nedgrävd kopp som blev min, vilken "skatt". Nu har jag fått frisk luft för hela slanten, så nu kan jag med gott samvete sitta inne och läsa historia och blogga. Skönt var det ute i den gråa naturen med de enstaka gula löven, lite deppigt dock när det knappt fanns några färger.


//Lillja

BORT

Jag hatar min layout. Skulle villa ha en simpel, stilren men snygg. Hmm..dom där mönstrena på bakgrunden har jag stirrat för mycket på. URK. BORT.


//Lillja

Dagens Sköna


Dagens sköna kläder och sköna väder


Min bror kom just in i mitt rum, drog ner byxorna, fes och gick ut. Hyggligt!
Antingen har jag loppor eller bara torr hud, för det kliar som bara den. Jag hoppas egentligen på det första, för jag har alltid velat ha något husdjur, och loppor är väl ganska lätta att sköta om?


//Lillja

Bror 14 år

LcE says (15:17):
Juoppo
Cccci says (15:17):
du eller jag?
LcE says (15:19):
du
LcE say(15:19):
occh jag
Cccci says (15:20):
najs brorsan! Fast du ha int ålder att va alkkis, muhaha
LcE says (15:20):
Fetto
Cccci says (15:20):
Vem dera pratar du nu om
LcE says (15:21):

kanske mest du .


-LcE =  Bror 14 år. Jag är stolt. Hej vi är släkt



//Lillja

Butterfly Konffis

Har lidit trötther upphöjt i 10 hela veckoslutet. Stirrade 8 timmar på Friends igår och bytte bara soffa 15 kilometer västerut till Westend för att se filmen Mummy och röka ett par cigaretter i ett trött sällskap. Min far är på extremt natzi-humör och tvingar mig att ännu dammsuga, kom just från duschen och skall befinna mig på en konfirmation om 1 timme, och jag kan ju inte dammsuga när vi kommer hem, utom det skall ske; NUNUNU. Btw är det en konfirmation med Social Butterfly-killen, Kim Herold, wuhuu. Nu och suuuga ->


//Lillja

Nu är det vår tur med hot

Har kommit hot att någon skall skjuta 5 personer i vår skola imorgon. Alla skolor i vårt land är helt rubbade nu. Polisen är ringd. Kan bli en intressant dag, kommer vara okoncentrerad på stundetskrivningarna. God natt,


//Lillja

Hungersdagen

Gav 10 cent idag till hungers insamlingen, var allting jag hade i plånboken plus 50 €. Känner mig värdelös. Jag lovar att jag ger mer bara jag ser någon vifta med en skramlande röd sparbössa. Så ni insamlare, ryck mig i ärmen!


//Lillja

Om Du Bara Vill Så Säg Till - Jag Kan Va Din Vän


Pacce & Jag - Tenala 2007

Det svåra-ordet-jag-fröstår-inte-matta-prov gick faktiskt helt okej. Pacce kom och se en film till oss idag. Slutade halv 11, skönt. Imorgon finska skrivningarna. Var på promenad med Jesse och halvsov hela vägen eftersom han väckte mig mitt i min sömn, grr. Kiva huvudvärk. Far kom hem från Afrika resan. Han hämtade Viktor & Rolfs Flowerbomb parfym. Nu har jag två av den samma. Han glömde att han gav den ti födelsedagsgåva också. Voi kära far. Nu ut på en till promenad med syrran. Sedan skall jag ta itu med engelskauppsatsen och sedan sova en lång natt.


//Lillja

Tjong Pjong Hjong Kinkky

Vill ni höra lite vackra kinesiska ord: fakultet, gausskurva, frekvens, modus, normerade värde, permutation. Tack det samma, inte förstår jag heller någonting av dessa vackra idylliska harmoniska orden och om 11 timmar sitter jag med ett prov farmför mig som kommer ENDAST och BARA inkludera ord av denna ordklaas = mission impossible = mission failed. Med andra mer civilserade ord är detta sannolikhets matematik, HURRA, döööö.

En nasse pryder min penal. För någon vecka sedan var Nasse söt. Sedan blev min Nasse en Hitler-nasse. Han hade plötsligt en mustasch. En ful mustasch. Nu är inte Nasse mera söt och oskyldig. Tack Klas! Och innehållet i penalen är inte något vackrare. Där inne under Hitler-nasse gömmer sig "Piggy-den svarta grisen" "Stefan-den suspekte somalen" och "Alban-den apatiska albanen".

Nu skall jag fortsätta och försjunka mig in i det kryptiska omöjliga teckenspråket med diverse former och tecken alltså s.k. kitametam (matematik baklänges, nu var jag väl lustig). Ha en angenäm kväll,


//Lillja



Bild:Lund

So You Think You Can Dance

Måndag. Ute. Kallt. Inka: "I mina tidiga barndomsår hade vi såndänä filipinofester var vi dansa sådär till musiken och sen när den stannade skulle alla stanna". Söt. Roligt. Kom bara att tänka tillbaka till måndagens händelse när jag såg denna bild med en balettdansös i en ursliten lokal. Bild: deviantart.



//Lillja

Deprimerande Att Bli Gammal

På måndagen i bilen kom Fille med en smart kommentar: "Sjukt deprimerande att bli gammal, man blir grå och sen kan kasta brösten över axlarna". För att göra det lite mer deppigt så lyssna på Håkan Hellström:
Å alla bara pratar
"e de sant" och "ja har hört om dig"
Ja kommer aldrig tillbaka hit igen
Neonskyltar på gatorna
sänder ljus till mej å skatorna
Alla dansar, å ja tänker
e du också själv?
Var e du ikväll..




Den som inte hört denna låt tidigare, PÅ VILKEN PLANET LEVER DU, du som har hört den, GRATTIS du vet hur man skall njuta av musik. Så ta och lyssna, en gång eller tusen. Egentligen är det en ganska härlig låt, man blir både deppig och på gott humör, och på något sätt flyter alla minnen förbi när man lyssnar till den, världen stannar för några fina sekunder.
För jag undrar sååååååååå...


//Lillja


Vi mot Världen



Jag tror inte det var många från Mattlidens Skola som idag steg upp klockan 04.00 (se bild 1) för att läsa till sitt engelska prov eftersom personen varit så trög och inte orkat läsa igår kväll. Jag tog en lång dusch, en tobak och en kopp latte och så pluggade jag i 3 timmar för att sedan komma till skolan och konstatera att jag typ endå inte kunde någonting, fuck!

Vi hade en tyst minut idag i skolan för att hedra offren som mist sitt liv i gårdagens massaker i Kauhujoki, inte alltför många hundratals kilometer från var vi bor. Varför skull detta hända, igen? Hur är det möjligt, vi lilla oskyldiga Finland. I nyheterna intervjuade de en amerikansk turist  "Jag trodde Finland var ett vänligt land" sade hon, hej hopp, nu tror världen säkert att vi alla går runtomkring med en pistol och mörka tankar här uppe i lilla norden.

Min handled pryddes av en massa armband i tusen färger idag, satt igår sidu och grävde efter armband istället för att plugga. 3 stycken ljusröda köpta i Schweiz, 1 med större hjärtan från Puerto Rico 2001, 1 med mindre hjärtan fått till skolavslutningsgåva av föräldrarna, 1 med två stycken guld elefanthuvuden på typ en ståltråd som far hämtat från Afrika, Nomination armband fick till 18 års gåva av några släktingar och 1 med gröna blad och blommor av momi som hon fått av någon hon bott hos i Tyskland.
Det börjar bli höst, det är vackert. Solen skiner och det var 30 grader i solen!! Nu och käka ägg med syrran ->

Kent:
Du kan tro allt du hört om mig. Du kan ställa frågor om sanningen. Finns det en eller finns det tusen. Svara rakt från hjärtat nu. Och jag ler. För du blir min räddning. Du är tyst. Jag har löngen på tungan. Vi mot världen.
(
Vi mot världen & Columbus)



//Lillja

Det skjuts, Igen

Det hände igen. Lite före 11 har en kille skjutit runt 20 personer i en skola i Kauhajoki nära Vasa, klockan 12.15 var det förbi. För under 1 år sedan hände nästan detsamma i Jokela. Då dog det 8 personer. Vad som riktigt har hänt är ganska diffust ännu, om 5 minuter kommer det nyheter med mer information. Vart är Finland påväg? Inte kan detta hända i Finland, igen! Så nära var man bor, lite skrämmande. Snart vågar man inte gå till skolan mera, det som skulle vara ett tryggt ställe för barn och unga att lära och spendera en stor del av sin ungdom och nu detta, man har knappt hunnit repa sig efter Jokela-tragedin.




//Lillja

Kungligas Begravning

Så firades än en gång en kväll ute i H:fors med gott sällskap och bubbliga alkohol drickor. Fredagen drog vi oss till den Kungliga Klubben efter at vi abdat bastu och käkat med tjejerna + Frans @ Ingå. Vi står ute och fryser i 1 timme eftersom endel av herrskapet fattas + att syrran lånat mitt ID.
 Nå när vi äntligen kommer in i den svettiga klubben, var det inte lika mycket luftrum som man hade förväntat sig. Klubben var fulla av fulla bekanta och mindre bekanta och mindre fulla. Vanligen brukar klubben vara rätt så tom men inte denna gång. Valters arbetsgivare bjöd drinkar till varje individ som gick på två ben och hade bröst, snäll men random. Jesse höll mig med all sin kraft på dansgolvet nästan hela kvällen.
 Efter minglande med de finlandsvenska ankorna från ankdammen och några kalorier lättare tack vare dansande, satte vi oss runt halv 4 tiden i Emmys baklucka med syrran för att sedan åka runt halv Finland och släppa av alla individer som befann sig i bilen + att legendaikst åka vi McDonlads Drive In. Slutet gott allting gott, nästan, 2 meter från huset håller syrran på att falla in i vår grop på vår gård (läs: blivande garage). Nå hon klara sig med ett gott skratt och några skråmor!

Ni som inte orkar läsa hela denna roman om min fredags kväll som står skriven ovan, var vänlig läs:
Kvällen i en kort sammanfattning: Kul, svettig, ankdammig.


Nu har vi tagit farväl av Den Kungliga Klubben som skall byta skepnad och bli den nya exklusiva Eiras Tivoli.


Bilder från en annan kväll i KK, Cecci - Inka - Inka - Suski - Cecci. Maj 2008



//Lillja

Trött men Fint

Satt hemma i min säng efter en jobbig dag i skolan. Fick skåda ett prov som jag fick nippa nappa godkänt i, satt för det mesta och ruttnade på timmarna och kan verkligen inte komma ihåg mycket från dagen när ja nu tänker tillbaka. Vi försökte få utprintat några viktiga papper från datasalen med Kocken, men om jag berättar för er att det slutade med 200 papper med text om författaren från medeltiden (inte den information vi ville ha)  och med en printer som fick tåla en och anna smäll och till sist en ut dragen sladd från printern, så ni kan väl dra era slutsatser hur det gick.
Fick skjuts hem av Fille och före vi satt oss hela högen i bilen sade han någonting extremt random men smart " Jag borde bli betalad för att se en porrfilm med Tarja Halonen". Varför han sa det vet jag ej, men det hade verkligen ingenting att göra med vad vi snackade före, hah.

Allu bombaderar mig och kommer på besök. Vi tar en solig promenad ner till bryggan och pratar om flyktingar, sjukdomar, skolan och livet mellan en två och fem tobaker. Solen smeker våra bleka fejs och det är verkligen varmt och skönt. Kommer hem och härjar lite med syskonen Lillja tills han drar hem. Jag åt en hård potatis och torr höna nyss och lider av en angenäm huvudvärk. Har psykologi prov imorgon, har 156 sidor kvar + häfte a.k.a ALLTING. fäään. Nå jag läser snart! Nu Top Model ->


Jag & Allu för en timme sedan. moomoo



//Lillja

Guys Can Be Shallow

Sista lektionen har just tagit slut. Jag ligger halvöd på en av skolans snuskigt dammiga soffor. I de andra sofforna sitter 3 andra killar. De snackar om Victorias Secrets modeller och M pratar mest för sig själv:

M:- "Victorias Secrets modell, Gisele, hon e fin"
M:- "Bra att de finns sådanna fina kvinnor på internet som hon"
M:- "Min fru ska vara modell för Victorias Secrets"
M:- "Hon e kanske lite för gammal för mig"
M:- "Men hennes kropp e endå fin"
M:- " Nu skall jag ta och titta på henne"
M:- "Int e hon så fin sen heller"
M:- " Men Hilary Duff e no helt kiva"
F:- "Ja får int se på andra kvinnor"
F:- " Ja ser ingen annan skönhet i världen"

Killar kan och är också ytliga, endå snackar tjejer och killar sista slutligen om typ samma saker. Otroligt men sant, haha.


//Lillja

Love of Life

What equals 100% in life?

Here's a little mathematical formula that might help
answer these questions:

If:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Is represented as:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26.

If:

H-A-R-D-W-O-R- K


8+1+18+4+23+15+18+11 = 98%

And:

K-N-O-W-L-E-D-G-E


11+14+15+23+12+5+4+7+5 = 96%

But:

A-T-T-I-T-U-D-E


1+20+20+9+20+21+4+5 = 100%


THEN, look how far the love of God will take you:


L-O-V-E-O-F-G-O-D

12+15+22+5+15+6+7+15+4 = 101%


//Lillja

Big Brother

Kanske första gången på 10 år min mor har förbjudit mig att se på någonting på TV, för att då inte nämna att jag är myndig redan. "Bli nu int sen fast i dedä skit programme", mors kommentar om att jag skall se på Big Brother idag, faktiskt först tredje delen fö mig ever. Det är så dåligt program att det är bra, hah. Om 25 minuter skall jag rymma ner till vår källare och se på BB i smyg, spännande, känner mig som en 10 åring igen som skall se på en film var det flyger blod och huvuden i oilka riktningar och med lättklädda scener.


Hej finska BB Johan och Harri! Vi är finnar och är ett konstigt folk från Norden, vi går utan kläder och det går isbjörnar på våra gator (isbjörnar tror endel amerikaner att här allvarligt går..hejhej)


//Lillja

Mission Impossible

Jag stod just i säkert 10 minuter och valde lakan, och då har vi bara kanske 20 stycken olika, men det var en omöjlig uppgift idag. Har städat hela dagen och nu på en ohälsosamm promenad med syrran! Återkommer om veckoslutet inom några timmar!


//Lillja

Nåmen Hej

Nå hej. Sitter i Lindholms office och ser på bilder från Hangö Regattan. Emma & Inka står i köket och lagar middag. Inka i bilen: "är du lesbisk eller", kommer verkligen inte ihåg varför hon frågade Emmy det, haha, men något komiskt sammanhang hade det. Nu och se på MTV och sedan bastu. Ikväll blir det en galen kväll @ QnQn. Hejhej, ha en angenäm fredag!


//Lillja

Den Kungliga

Har haft världens huvudvärk idag. Från 8 på morgonen till 8 på kvällen. När den lättade tog jag en promenad med min förra granne J. Det var mörkt, men mysig höstkväll, vi snackade om roliga fulla kvällar och veckolsutet.

Kom hem från promenaden trött som en hundvalp och vile bara krypa under mitt stora täcka men skulle sedan fungera som psykolog för min syster med hennes pojkproblem. Nå vi snackade ut skitet och nu mår hon bra och jag känner mig som en äkta duktig storesyster, hihi.

Imorgon skall det supas på Den Kungliga Klubben som skall ha sin begrvaning (den stänger och blir Eiras Tivoli istället). Direkt efter skolan drar vi av till Ingå a.k.a Emmys hoods där vi skall bada lite bastu och ha lite girltime.

Nu och packa färdigt för morgondagen. Vad sätta på? Man kan inte mera ha färgranna kläder när man far ut, men orka heller vara svart varje veckoslut? hrm.. skall sova på saken. Gonatt gott folk


"Killar kommer och går, med vänner dom består"



//Lillja

En gammal bil berättar

Min kära bror skrev en uppsats idag "En gammal bil berättar". Hahaaa, jag skratta rumppan av mej. Här skall ni få ett litet smakprov av den fina sagan:

"Sista slutligen frammr nu var det bara några kilometer kvar till mitt nya hem, där jag skulle bli bättre än bäst. När jag rullade in i det fina stora garaget stoddär flere män i vita overaller, som väntade på att få ge mig ett nytt hjärta och ett vackert yttre. Dagarna gick och äntligen kom den dagen jag hade väntat på i en evighet, jag var färdig att börja ett nytt liv, jag kände mig ung, snygg och färdig för att möta världen.
 Den stora dagen var här, idag skulle jag till en stor bil utsällning. Där stod jag under tyget, hörde musiken och känder värmen av strålkastarna som var vända mot mig.
Med spänning väntade jag på stunden då tyget skulle glida av mig. Nu hände det, tyget gled av och jag njöt av all beundran jag fick där jag stod under ala kamerablixtrar, jag kände mig som bilarnas kung där jag stod med mitt skinande yttre och mina glansiga hjul.
Nu har åren gått och jag är pensionär, jag bor i ett garage med andra pensionerade vänner, hos den goda mannen som räddade mig för många år sedan. Jag är fortfarande skinande vacker och mår bra. Jag är ju bilarnas kung!

-Car-Lucas Maximilian Voldemar Lillja, 14 år.


//Lillja

Duschen, min Morgonvän

Hur kan man stå så länge i duschen. Syrran + dusch = 1 timme. Jag hinner få gråa hår och gå i pension före jag hinner känna vattnet rinna mot min kropp. Och detta precis varje kväll! Morgonduschen har därför blivit min vän.


//Lillja

Long Hair

Bara mitt hår inte altid skulle se ut som ett kråkbo, jag trivs i det långa håret, men borde borsta det flera gånger om dagen så det inte skulle bildas knutar och rastan, jobbigt. Ett välmående och tjockt mjukt hår som dessa skulle vara ganska najs:



//Lillja

Nico J 18

Förra lördagen firades hos Nico J. Det var det sjukaste jag varit med om på länge. Hans mor + 2 morbröder var stupfulla redan när vi kom dit klockan 8. Ytterst speciell fest, hans mor dansade loss och hans morbröder pratade med oss om vad man gör med sina pojkvänner nu för tiden. Vi spelade piano med Sofia och hade en underbar publik! Vi kommer ännu att bli stora, så håll ögonen och öronen öppna!

De fulla morbröderna med fina hårband i håren. | Vi sjöng och serpintinet flög åt varje håll.


Cubicle, Isi, Cecci - Emmy, Cecci, Mumin


Cecci & Sofia



Hej Mumin! - - - - - - -Hej Snar! - - - - - - - - - - - - - - Hej Fille!

Ps.Tack mumin för bilderna. Hejhej


//Lillja


Städning på G

Glömde nyklarna hemma idag. Mor var i matbutiken = jag var utlåst. Fick stå en timme och chilla med våra estniska bygg-gubbar i regnet. Som tur ser vårt hus ut som en cirkus med alla pressun nu, så fick lite skydd från vattnet. Hade frusna tår när mor kom och släppte mej in och jag fick sedan agera som  en slav och bära in 8 matkassar med mat.
Jag på vår cikrus-terass under alla mysigt gåra & skitiga pressun


Går runt omkring i min pyjamas som jag köpte från Spanien när jag var 7 år, den är skön. Piña colada tobaken smakade bajs, åt en mega portion med glass och äppelmos och känner mig som en uppblåst ballong. Har städat mitt rum i 4 timmar, för när jag kom hem hade mor gett mig en överraskning; dragit ut alla mina kläder från mitt råddiga klädskåp, så har fixat det idag, ser nu liiiite bättre ut. Kändes lite som en déjà vu, eftersom Sofias rum sett  likadant ut igår som mitt ser ut idag. Skall fortsätta vika plaggen nu ->

Välkommen hem Cecci till en total kaos


//Lillja

Äppel vs. Cecci

Känner att en doft av äppelmos sakta kryper under min dörr mellan den smala springan in i mitt rum. En doft som mor framkallar. En lyxig, god, flotig, sockrig, spännande doft, helt enkelt underbar. Lite som jag. Nånej


//Lillja

Jag är konstig.



De konstigt, har idag somehow känt mig jätte ensam och övergiven och allmänt deppig, och endå känns det som det inom mig ha funnits hela dagen ett skratt och en glädje som vill men inte kan tränga ut sig. hmm.
Har 426 sidor kvar att läsa av min engelska bok och om ungefär 12 timmar skall jag hålla en presentation om boken, voivoi.
Jag skall vara Snöboll från Animal Farm i vår dramatisering på fredagen. På torsdagen finska prov. På veckoslutet skall det supas, jag vill bli glad! (Låter som alkholen gör mig glad, vem om inte en riktig alkoholist säger sådär, nåmååj)
Snart skall det bli fotografering av killar, skall göra en kill-kalender för att samla in pengar till abi-kassan.
Nu skall jag fortsätta snacka skit med Pacce om skola, styva muskler och kalendern. Emma goda nyheter, Pacce ställer upp som modell, wuhuu!
Det kliar under mina fötter, min rygg är styv och karamellerna fastnar i tänderna.


//Lillja

Konfirmation

Och så var det brorsans tur att  säga trosbekännelsen, ta sin första nattvard, bli välsingad, få en massa gåvor och käka en massa kaka.


Jag - Far - Syster - Mor


Självaste konfirmanden


Jag fick också några gåvor eftersom vi firade min 18 års dag samtidigt, hih.



//Lillja

En dag ..

.. var jag på konstigt humör


men dock mycket kreativ


det var en torsdag. Och dikten jag skrev blev känd över hela världen. Trodde jag. Vaknade upp. Allting var bara en dröm.


//Lillja

It's Over

Äntligen. Har varit en hängande stressig stämmning i luften enda sedan juni när jag visste att jag skulle skriva religion i SE. Och nu, idag, är det över. Satt i 4½ timme och skrev så mycket skit att hjälp vad studentexamens nämndens folk kommer att undra om jag faktikst vet någonting. Det konstigaste var att jag inte var ett dugg nervös eller egentligen stressad. eftersom jag var inställd till 110% att skriva religionen om på våren. Ojoj, hela 14 sidor upp och ner med massvis med text som inte egentligen var alls relevant. Nåmen, det är över men ändå har jag den där smått stressig känslan kvar som jag haft de senast 4 månaderna.
Efter 2½ timme kände jag mig helt färdig med skrivande men ville inte vara den första som lämnade upp, hihi, så satt och käkade godis och läste mina svar 42829 gånger till. Hade så tråkigt att jag började räkna hur många personer vi var i salen och konstaterade att de satt flest personer på min rad och sedan observera jag hur olika personer skrev och vad de gjorde under skrivningen (mest hajo ja ti Benkku när han tog i sin mage varje gång han skulle gå på toa, samma moves varje gång, haha). Ni förstår säkert att jag hade mycket fritid? Kände mig lustig att sitta och räkna folk medan de andras pennor glöder.
Och igen samma stressiga känsla upphöjt i 10000 kommer det att vara på våren, nu lite rehab i några månader!


//Lillja

En sjöman älskar havets våg


En sjöman älskar havets våg,
ja vågornas brus.
Hör, stormen skakar mast och tåg,
hör stormarnas sus!
Farväl, farväl, förtjusande mö
vi komma väl snart igen!
Farväl, farväl, förtjusande mö
vi komma väl snart igen!

Min trogna flickas varma kyss
hör vågornas brus.
För sista gången fick jag nyss.
Hör stormarnas sus!
Farväl, farväl, förtjusande mö
vi komma väl snart igen!
Farväl, farväl, förtjusande mö
vi komma väl snart igen!


-Den sången sjöng vi alltid som små på stugannär vi gick på klipporna och beundrade solnedgången eller åkte båt på de skumpande vågorna. Då var vi små. Nu är vi stora. Och detta är bara ett minne blott.
 Bild: från vår stuga i Ingå, en solnedgång 08


//Lillja


Småttingar

Imorgon får Pinis vovve valpar. Mocka är en adhd hund, undrar om hon kommer att kunna hålla reda på sina småttingar. Ska nån dag och se på dem, jag vill också ha en liten brun korv på fyra ben som springer som en galning och kissar överallt var den inte skall göra det.


Hunden & Kusinen



//Lillja

Jag är gammal och tråkig

Min bror hade ett sugmärke på sin hals igår. Min syter var full igår. Jag var hemma igår. Jag är äldsta barnet. Borde dessa ombytta roller ringa några varningsklockor?

Har idag städat som en galning och läst rella, liiite, liiite, men ändå typ en sida! Ojoj, det kommer inte gå bra på måndagen. Idag till N och fira honom och sedan hem och fortsätta städa ännu idag, argh.


//Lillja

Bowla dig full

Min syrra kom just hem. Hon är full. Pratar flummigt. Ropade just på henne. Hon är typ slockant i sin säng redan. Hon hade varit och bowla i Lippulaiva. Sägs ha varit snygga killar som arbetade där som bjöd dem på drinkar. Dit far vi nån dag tjejer!!! Nu sova, jag är verkligen i deperat behov av sömn. natinati


//Lillja

Skitsnack bland Skithuven

Fick idag en intressant fråga av en vän som går i norsen; "vem hade du juttu me på sadan aamun bileet? ja va int sjlv där så ja vet int." Öööööööööööööööööööö. Jag satt inte ens min fot på dansgolvet, jag drack inte en droppe alkohol, jag var hela tiden med E där. Mmm..väldigt intressant och för att inte tala om att vi var en av dom första som stack därifrån bla. pga. huvudvärk, svettighet osv. Så ifall dom inte tror att jag hade "juttu" med E, som för den delen är en tjej, så är det ytterst märkligt eftersom jag var med henne exakt hela kvällen, hoho. Med andra ord rörde jag inte en kille mer än gav en kram, så först blev jag ytterst sur över det här beskyllande, sen tyckte jag det var ytterst komiskt av dem att prata om mig och till sist  kände jag mig bara jävla populär ;D dom pratar åtminstone om mig, jag är ingen nobody, muhahah. Suckers som inte har annat att prata om än hitta på intressanta otroligt ostämmande och osammanhängande historier. Men om det gör dem glada, så fine! Jag kan bara säga att ärlighet varar längst. Gå och skaffa er ett riktigt hobby jävla stadsbor.


//Lillja

Finska - Fast - Fiskrester

Nåja, fick veta resultaten idag från finska hörfen 77/90 poäng, kunde ha gått bättre, kunde ha gått sämre. Är dock helt ok nöjd, men sku ha vari nais med typ 80 poäng, men kanske sedan på våren.

Hahaa, låt mig skratta till mega sjuk otur. Min bror bad mig köpa lite öl till honom och hans vänner, och tänkte att vaevah, om jag inte köper måst dom betala någon annan att göra det. Så fine, jag gjorde det, har tidigare sagt flera gånger nej till honom när han bett mig köpa. Nåmen vad händer om inte när han skall sticka hemifrån att han blir fast av mor och hon klämmer ur honom att  jag köpt dem åt honom. Så jag får höra på ett och annat skit tills jag flyr ut på promenad med Jesse och pratar om hans sjuka onsdag med hankens gulnäbbsmiddag. De hade kastat fiskrester och målfärg och tvingat dem till en massa sjuka grejer, haha. Det hoppas jag att jag har framför mig nästa år, ifall hanken kommer att vara villig och öppna sina fina dörrar för mig.

Promenaden blev kall och näsan blev röd, så kom hem och började polera och putsa silver skålar och bestick medan jag såg på den gamla ljuvliga filmen singing in the rain. Blev hög på ångorna från putsmedlet och sitter nu här i sängen med ett huvud som känns tungt och har en värk.


"I'm singing in the rain
Just singing in the rain
What a glorious feelin'
I'm happy again..."



//Lillja

Kommunalvalet 2008

Är en stolt vän till en Mumin som ställt upp i kommunalvalet 08 efter om och men och några samtal. Hon är en enrgibomb med ett sött ansikte och massvis smarta tankar, så rösta!


Jag & Mumin


//Lillja

Napoleon och Bilder

Här sitter jag nöjd mätt och belåten. Åt just en napoleon bakelse och den kommer snart ut från öronen.
Lärare M kom idag och frågade ifall hon skulle få köpa några av mina bilder. Tänke att inte kan jag ta något betalt för de utom att såklart hon får välja vilka bilder som helst och printa ut dem och hänga dem upp i sitt vardagsrum. Blev ganska glad att någon verkligen tycker om mina arbeten, hihi. Dock fick jag mer arbete över mina axlar eftersom mina bilder på deviantart är för små för att få skarppa utprintade bilder, så jag måste hitta orginalen från min dator bland alla 18 545 stycken bilder jag har, mission impossible. Nåmen, jag kan inte säga att jag inte kommer ha någonting att göra under veckoslutet. Planerna för veckoslutet:
Fredag: Läsa religion. Hitta orginal bilderna.Träffa D eller fira min kusin + hennes 2 vänner på restaurangbåten Wäiski.
Lördag: Läsa religion. Hitta orginal bilderna. Städa hemma för brorsans konffis. Fira N hemma hos honom.
Söndag: Brorsan konffis + mitt födisfirande. Städa städa. Dagen före SE religion.

 
2 av de 6 bilder som kommer snart att pryda lärar Ms vardagsrumsvägg.


//Lillja

Kukaan Ei Raksta Minua

Hur är det möjligt, klockan är 22.50 och borde vara den populäraste tiden på msn nu. Men bara 10 av mina 253 msnkontakter är online? Kanske schweizs experiment verkligen misslyckades och nu suger det svarta hålet in alla mina vänner sakta men säkert, en för en. Eller har alla blocka mig, eller har alla verkligen blivit förståndigare och går och lägger sig i tid så de inte ser ut som jag med svarta ringar runt ögonen och allmänt slö och lite trög. Samtidigt som jag skrev allt det där ovan kom jag på att såklart, alla mina smarta vänner sitter säkert och tittar på  Big Brother.
Den konstigaste låten spelas nu från min andra dator, låter någonting i stil med "räkä-täkä-täng-täng", jag känner kanske igen 1/3 av mina alla låtar från datorn.


//Lillja

Du Kan Ställa Frågor Om Sanningen

Igår natt satt jag i mitt mörka rum med matematikboken framför och lyssnade på Kent. Låten Columbus är helt ljuvlig. Orden och Kents röst, aaah.
Nåmen goda nyheter, jorden gick inte under. De lyckades med sitt experiment i Schweiz, tänk att de arbetat på denna maskin i 14 år och har kostat flera flera miljoner och allt de fick se var några vita prickar som flög på en datorskärm, onödigt? näänää. JOO.
Skoldagen flög iväg och jag måste bara säga att kan endel läraren inte redan ta sitt pick och pack och dra från skolan när de redan är så gamla att de skulle bättre passa på museum än leka en ungdomlig lärare. Vännen min fånade lite sig på lektionen och denna gamla tant frågade sedan ifall hon har burn out. Denna skruttiga lärar-individen är typ dememnt och tappar sin röst emellanåt och jaa, allmänt bara jobbig.
Jag vill utomlands, bort från allt och alla och allting och bara ligga på en solstol och drömma mig bort. Långt långt bort.




//Lillja

Matematik for the winn

Gjorde just färdigt en inlämningsuppgit i matematik, har aldrig skrivit någonting så noggrannt och handen är domnad och darrar helt sådä mega vajaasti, hrmm. Klockan är snart halv 2 och ögonen går verkligen i kors. En klunk Kulturkarnevalen-vatten och sedan hopp i sängen! Prinsen på ärten - Prinsessan på fjärten


//Lillja

Hördu, chilla bara!

Jag skulle sätta in bilder på skolans hemsida eftersom jag är en av skolans fotografer och har tagit bilder på tråkiga EK-möten&val. Enivei så lyckades det inte att sätta in bilderna eftersom den påstår att någon annan redigerar där samtidigt, så jag bestämmer mig att texta till M, studihandledaren, mitt problem och då kommer det till svar:
 "Du ska chilla! Vi sköter det i morgon, ta med dem på en minnepinne! Ha det bra, anser M"

Så nu skall jag chilla, världen går under imorgon, sticker oroväckande i mitt hjärta, har tusentals läxor + är efter i tidtabellen med 2½ bok till religion stundetskrivningar, chilla! mooo->


//Lillja

Världen Går Under

Hörde av syrran, som hörde av vännen, som hörde av sin syrra, som läst det någonstans att enligt någon beräkning går världen under imorgon, iiik, spännande. Nåmen, det skall vi inte tänka på nu, det är redan tillräckligt deppigt att det regnar och att jag hade finska hörförståelsen idag som inte gick något vidare. Man skulle i öppna svaren översätta ordet "sudenkorento" från finska till svenska. Kunde inte komma på ordet så översatte det till ett snärttigt "vargfluga". Andra hade för den delen översatt det till "vargens själ" "duvhök"  eller någonting lika komiskt, hah, egentligen är ordet trollslända.
Har hela dagen lyssnat på Markus Krunegårds sång Jag är en vampyr som Inka lyssnar på hela tiden. Verkligen finemang sång! Orden passar perfekt til morgondagen då jorden skall gå under "hela världen är så underbaa-aaar".

Jag är en vampyr jag suger och spyr, nu mattaläxan ->


//Lillja

Makaroni

Hade idag samma mat i skolan som hemma, makaroni + höna, känner mej som en kraxande höna som hallucinerar om makaroner, hjälp! Jag vet åtminstone vad jag kommer att drömma om inatt, flygande makaroner.

Var idag hos frissan, det regnade i stan hela dagen och även ännu när jag steg av bussen när jag kom hem. Håret så inte värst nytt ut sedan mera, utom tvärtom platt och äckligt.

 Imorgon skjuter studentskrivningarna igång för min del, det skall skrivas finska hörförståelse klockan 8.30, mitt nummer är 051, spännande. Fick höra att engelska hörfen som ägde rum idag handlade om ekolgiska potäter, undrar vad för spännande de har hittat på som tema till finska hörfen, albino smurfar och ljusröda tomater? Nu skall jag nog sova. Tack för mig,


deviantart



//Lillja

Välkommen till H:fors

Välkommen till H:fors, ni kommer troligtvis njuta av ert besök och exotiska finnarna på gatorna med sina bohema, speciella, annorlunda, fina, mystiska, tråkiga, trevliga, färgranna, gråa, roliga outfits. Välkommen åter.


Låt mig bjuda på lite färg från H:fors gator nu till gråa höstdagarna


//Lillja

Annmarinska

En diskussion om fredagen på Kaivon äger rum medan röken flyger sakta ut ur munne och vinden smeker våra bleka kinder. A styr diskussionen för det mesta:

A: "Aj va du där på fredag"
I: "Joo.."
A: "Å va du där på fredagen?"
C: "Jooo..kommer du int ihåg"
A: "Prata jag med er, sa ja hej?"
C: "Joo, vi prata no under kvällen me dig"
A: "Aj du var där med den dä ena killen"
C: "Aj J? Joo.."
--
A: "Å sen kom E å sökte upp mej nä ja va på dansgolvet å fråga om ja klarar mej å sa att sköt hand om dej"

-> Här har inte E sagt "sköt hand om dig" utom hon har antingen sagt ta hand om dig eller sköt om dig, men det är bara A som har sitt egna lilla språk, i detta språk är alla uttryck och ord möjliga, spårket kallas Annmarinska.
Det finns otroliga ord och uttryck på Annmarinska, skall försöka minnas fler!

//Lillja

A night with Jerry Lee Lewis

Lördagen började med solsken, en sur far, ett tråkigt morgonmål och ett WC-putsande. Det var kanske den tråkigaste delen av det dygnet. Dagen fortsatte med en ännu surare far när han inte fick sin nya Mac-screen att fungera och med en torr wiener schnitzel, sedan kom tjejerna hit och vädret slog om till ösregn och gråhet.

Vi tog en lugn timme hos oss för att sedan ge oss av till Pacce var det skedde ett historiskt ögonblick när jag såg det första hela avsnittet av finska Big Brother. Vi fick lyssna på Emmas reality-spök-historier och efter några tobaker å lite minglande med smått-fulla killar drog vi till Dicken för att mötas av en grupp ännu mer fulla männsikor, främst bara killar. Satt där och snackade med människor man inte sett på länge medan Jerry Lee Lewis sjöng för fullt i bakgrunden, samma skiva snurrade säkert 5 varv, helt angenämnt, men verkligen ingen kväll att hänga i julgranen.

Självaste födisbarnet-Dicken (som btw har världens härligaste hus) slocknade vid 12 tiden och alla sökte honom som en galning när ingen visste att han hade slockant. Fick skjuts av Emmy hem och textade mig till sömns med en massa jobbiga killar som hade dom sämsta replikerna evah. "Kom till mig så kan vi se var vi har varandra" & "vi kan drömma tillsammans". hahahoho.

Calle Stoltz


//Lillja

Fredag

Fredagen började i mattby och slutade i h:fors. Giant Leap uppträdde men det var ganska lite folk där fastän det var sista gången Kaivon hade öppet sin terass före den skulle gick i vinterdvala. Kvällen var helt angenäm, 10% av allt folk var typ bekanta eller folk man kände på ett eller annat sätt. Vi var 8 personer i emmys bil påvägen hem, fick dela bakluckan med D, och sedan somnade han. Åkte via McDonalds drive-in (för omväxlingens skull) och en kille med sin cykel var i drive-in framför oss, haha, stakin det ösregnade. Jag låter bilderna från kvällen tala för sig själv:


Emmy, Putti, jag @ Janna



Putti, jag, Inka @ Kaivo



Jag och Dicken @ Kaivo



The Giant Leap @ Kaivo


Lyssna på dem.



//Lillja

HejHejHej

Supa, igen. Oh why why why lyckas de alltid lura med mig?! Antagligen blir det någon av Mehdi Younes klubbar som kommer få besök av oss 5 tjejer, Motellet eller Den kungliga Klubben, får se vart fötterna oss styr om ett par timmar. Snart kommer tjejerna hit och jag har inga kläder och allting är kaos. Ha en super lördag,


//Lillja

Najs eller Bajs

Har allvarligt exakt, i-n-g-e-n-t-i-n-g kul att se på till ikväll, grr bajs. Borde skriva en insändare och sedan gå i duschen + äta före jag drar till Sofia, bajs! Kanske jag skriver uppsatsen imorgon? joonääjoonääääjooonää??!!! Bajs filibabba. Syns @ på Kaivohuone ikväll folks!


//Lillja

Haha-aa

Hahaa, har  nu suttit på FB och kollat igenom säkert tusen bilder, jag skämtar inte! Hittade en ljuvlig bild på Sofia och mig (bara Sofia ser ljuvligt komisk ut) när vi är påväg till Glade på sommaren och får skjuts i Snars Mustang. Kolla själva på Sofias min:


Hahahohohehe



//Lillja


14.47

Hela min dag har gått till att lata mig och sova. Har spenderat 2/3 delar av detta dygn i min säng. Skoldagen var mega flegu alla ba slappa och skrattade till de minst roliga skämten! Som pricken på i på vår lathet sitter vi och latar oss i högsta grad i sofforna när vi märker att jonzki stirrat på klockan en stund. Sedan brister han ut, nu är klockan "lat"(14.47=laat=lat) :D hah. Då tyckte jag lat-skämtet var kul, nu kan jag inte ens få ett leende på läpparna när jag tänker på det. Vi var på super barnsligt humör med emmy idag och vi bara härja oss igenom timmarna. Vi var via McDonalds idag fastän det var super mat i skolan, men inte stoppade det mig att en halv timme senare tränga i mig spenatplättar, fi faaan. Kom hem och sov en evighet och har nu laddat upp massvis med bilder på FB och har övermycket energi, kanske jag skall gå och springa ett varv eller två runt huset.
Bilderna jag ladda upp på FB var från Sommaruni i Juni. Fick sådan saknad tillbaka att nästan tårarna kom fram, gud det var underbart där!!

Imorgon siktar vi mot Kaivohuone, sista gången öppet för denhär säsongen! På lördagen skall det bli religions läsande för hela slanten och säkert far på en stund till D på dagen när han fyller år! Gonatt

Lat i skolan - Jag & Jone idag


Endå kunde trötta Otto skratta.


//LIllja

Studio 51

Idag trodde jag allvarligt att jag inte skulle komma upp från sängen. Tapper som jag var, tog jag mig i kragen och drog mig upp och 20 minuter senare satt jag på bussen till skolan, klockan 7.40. Igår var det festande på Studio 51, det var 100 Morgnars Fest(alltså 100 morgnar kvar för abina skola). Alltid finns det tydligen en orsak att supa. Nåmen kvällen var den svettigaste jag skådat på länge. Alla glänste av svett och klubben var överfull av diverse människor, allt från de sjukaste teinina till en gammal skruttig DJ. Ni kan gissa att det inte var så vacker syn i skolan idag, efter allt som hänt igår natt! hah.




Jag, Jocke, Emmy - Emmy & Jag


Svettiga Dansgolvet


//Lillja


Don't Stop

Kom just från duschen. Dansar för tillfället naken till Junior Senior - Don't Stop The Beat. Om 22 mintuer skall jag befinna mig 5 kilometer österut till verkku på förfest! Verkar inte hemskt lovande, ursäkta att jag blir sen! Hahaa, på tal om naken spelar en finsk låt nu; mä oon nakuna ...
Ses på dansgolvet på Studio 51 inatt, nu skall jag fortsätta mina dans uppvärmningar!


//Lillja

Fit For Fight

Såg igår för första gången på den finska Big Brother. Trodde aldrig att jag skulle sjunka så lågt. Men måste säga att det var ett otroligt primitivt program och vi finnar kan verkligen inte bete oss. Den lilla bisexuella killen var ytters komisk när han fällde tårar och betedde sig som en 5 åring, söööt. Men jag måste medge att lätt att jag skulle kunna fastna för det programmet, där är underligt hur det på något sätt endå var underhållande!

Idag skall det ut och festas. Ajaj, jag som tänkte satsa och ge mitt allt för skolan och nu blir det festande på vardagar också, jag kommer ta livet av mig och min skolgång. Nu skall jag springa till bussen om jag lyckas dra mig bort från skolans dator, missade redan en buss! ciao,


//Lillja

Dödstyst Källare

Sofia kommer rusande fram till mig i skolan. "Jag måst prata med dig", ookej, du skall vara min assistent, ookej, vi skall fotografera på olika skolans evenemang! Jej. Så nu är jag och sofia skolans fotografer, men vi skall bara fotografera gamla skurttiga läraren och tråkiga elever. "Yai".

Steg idag i en vattenpöl på vägen hem. Min dag är förstörd. Nånej, men deppigt var det. Och snart säger jag upp kontraktet med min religionsbok, den vill inte alls sammarbeta, av någon orsak blir jag alltid sömnig bara av att ta i eller se på den, jävla bok, men jag rekommenderar den varmt som effektiv sömnmedicin!

Nu skall jag fortsätta pluggande nere i vår källare var jag får vara i fred, det är helt tyst där nere. Det är så tyst, för tyst, inte ens telefonen kan ringa eftersom det är nästan ingen signal där nere. Måijmåij!!


harhakuva


//Lillja

Aldrig Jag

Såg igår med Sofia och Fille världens sötaste dalmatiner hundvalp. Jag vill ha en mysig liten hund. Inka skall få en. Inte jag. Aldrig jag.

ephotozine



//Lillja

Kärleks Sömn

Har nu suttit me syrran och grubblat över kärleks problem. Min mor kommer med totalt random och fel inslag hela tiden om vad syrran borde säga och göra till sin kille. Ojoj. De ganska skönt att inte ha de där problemen, istället lever jag som en gammal skruttig singel som ingen vill se eller höra av, skönt med lite lugn och ro och ingen kille som ger en huvudvärk, magont och sömnlösa nätter. Dessa nätter har man sett tillräckligt av på senaste tiden.
Jag trodde allvarligt att jag skulle flyga iväg idag när jag kom hem från skolan. Sjuk storm på gång och vintern har typ kommit nu. En vän berättade att han hade klockan 6.30 på morgonen +0 grader hemma. Sjukt, det  var sommarmånad ännu igår..
Nu och släcka törsten i min Sahara-mun och sedan och drömma om albino smurfer och hoppande tomater och simmande gurkor(wtf?). Jag behöver verkligen sömn.


deviantart


//Lillja

Marimekko

Jag måste medge och jag nästan skäms eftersom jag är finsk medborgare, men marimekko är nog inte rikigt min sak. Har aldrig egentligen gillat mönstrena de har och rentavt tyckt att det är totalt gräsligt. Säg aldrig aldrig, nu det senaste året har jag verkligen ändrat min åsikt, en del av deras enkla klänningar är verkligen söta med sina färgspraknade färger. Och nu till hösten skulle man verkligen kunna skaffa sig ett par glada blommiga marimekko-gummistövlar så här en färgklick till höstens gråa dagar.





//Lillja


Vilka Tror Ni Att Ni Är

Fick det sjukaste och mest perversa samtalet av en klasskamrat på lördagen. Han var visst på samma partaj som min syrra och hade några konstiga idéer. Det behöver vi inte gå näramre in på. Sitter här i mitt rum och deppar över en bruten nagel, hah, och käkar gesiha. Hade den sjukaste och galnaste läraren sista lektionen och han imiterade en björn och gud man kan skratta till honom, ändå är hans skämt kinda random. Men ni vet hur slö och rolös man är sista lektionerna.


//Lillja

Skola

Sitter i skolans nörd-dator-hörna och funderar om jag skulle orka gå på toa. Det är iskallt ute och inne i vår vinterträdgård känns det som en grill. Hade stammande historieläraren på morgonen och förstod igen bara hälften av hans flummeri. Nu engelskaläxa ->


//Lillja

RSS 2.0