Hej Alkkis Vän

Nån gräns på supande? Näänää. Vi är ju myndiga nu, så varför inte supa alltid när det finns en chans?

A says (22:56):

ja drack på tisda för att somna
A says (22:56):
på onsda shotitta ja fisuu pga halsont
A says (22:56):
ida super ja annors ba
A says (22:56):
o imoron för att festa?
A says (22:56):
kan int bli bättre
A says (22:56):
alkohol lever ja på
A says (22:56):
måst börja dricka vodka iställe fö vatten


//Lillja

Telefjong På Rymmen

Ligger i sängen och käkar choklad med datorn i knäet. Undrar vart min telefon tagit vägen när jag inte sett skymten av den på flera timmar. Mina fötter luktar illa efter traskande i 5 år gamla svettiga tofflor, najs. Om jag somnar NU får jag sova 11 timmar, underbart. Gnatt vänner små med byxor blå, wtf?


//Lillja

Lördags Galleri och Opera

Mycket skratt, mycket skoj, mycket alkhol och lite sushi senare var vi startfärdiga från Galleri Ferni på lördagen. På Galleriet hade vi gratta, sjungit, käkat och minglat to da max. Vi drog vidare till Ópera och fortsatte i samma banor. Nu kom dock lite mer dans med i bilden. På Galleriet fick man inte dansa, där fanns det fina dyra konstverk.
Kom hem levande fastän stormen fick mig att frysa till is och 3 kilometers sträckan kändes som ett varv runt jorden.


Födelsedagsbarnen    |   Flickor


Kostymklätt folk   |    Galleri -> Opera


Ett tappert försök att ta en bild   |    Svettiga djur på dansgolvet


Syns det att festande är slut och påväg hem efter en fartfylld kväll?



//Lillja

Färger, Födelsedagar och Halloween

Imorgon blir det ett partaj för Sofias ära. Det kommer att vara en tillställning som kommer att äga rum med diverse olika personer i diverse olika outfits. Själv kör jag med en 70-tals hippie stil, dräkten är gräslig, tight och jaa ingenting att hänga i julgranen. Åtminstonen kommer jag att synnas. Går inte att vara osynlig med denna färgsprakande dräkt som ser ut som ett ända stort skämt, ta inte mig på allvar imorgon, tack!




//Lillja

Hur påverkar finanskrisen dig?



Haha, svenska musiker har humor. Fast stackarn, för han menade säkert bara allvar och sade helt saklig fakta om hur han känner. Hur många tar honom på allvar?


//Lillja

Halloween

Va gör man med människor som tappar 200€ en natt eftersom de är så fulla, och sedan så tänker dom inte på saken desto mera? Jag sku säkert leva sparsamt resten av mitt liv och återvinna mitt toapapper och äta sopor.

På fredagen halloween partaj hos Sofia. Vad klä ut sig till? Hittade de sjukaste kostymerna:
Miss
Balett


//Lillja

Hahaaa Sofia mi luv

Jag sitter vid den mest invecklade datorn hos Sofia - man kan röra på musen men måst använda en knapp på keyboarden för att klicka. Vi korckade för en timme sedan och vi/jag är int speciellt nyktra mera. Sofia sa en dag "ser man bättre med glasögon", hördu, nääe, sämre! Och idag sa hon att  "mitt vin smakar mycket bättre än alla 5 euros vin, de kosta 5,60€". Snart skall vi springa till bussen för att fa till stan till Galleri Ferni Freni eller Feri, kommer aldirg ihåg, där skall det minglas och ätas sushi och sedan kör det vidare till Opera. Tro kvällen kommer bli kul och rund om fötterna. Är på ytters gott humör, hihhahohehöh!! Nu skall jag dra vidare, ciao ha en super lördags kväll, det kommer jag att ha, om jag kommer att komma ihåg någonting imorgon, hahahahhah!!!


//Lillja

Action

Lite action idag i skolan med lite brandalarm. Satt och hade en djup diskussion med Prickis om gamla minnen när alarmet började tjuta. Fick stå ute i över en kvart och frysa, najs eller bajs! Idag blir det Kockens födisfirande på Fever, egentligen inge ork att fara dit, men klart man måste lite gratta och skåla. Sitter i skolans data-nörd-hörna i väntan på syrran. Sedan och köpa förbjudna saker till brorsan och sedan cykla hem. Hoppas min cykel tänker bete sig bättre denhär gången, skulle inte orka med några fler fall och blåmärken över hela kroppen, über-o-najs.


//Lillja

Far + Mage = Pluralis = Vi

Pappa skall till Arizona på en veckas jobbresa. Duktig dotter som jag är går och önskar far en fin resa. Han är djupt inne i sitt element = arbete och hans ord är flummiga. Han tar inte ens bort sin blick från datorn:

C: Ha en bra resa pappa, när kommer du hem?
P: Någon nästa vecka -lång tystnad- torsdag.
C: Kan ja hjälpa dig me någå?
P: Me att gå sova bara.
C: Okej, nati, vi tänker på dig! (i syfte om vi= familjen)
P: Vi tänker på dig oxo.
C: Vi?
-tystnad-
P: Jag och min mage.


//Lillja

Höstlov vol.5 - Söndag

Slavläger hemma. Städar och bykar som en galning före V anländer. Photo Session numero Uno skall äga rum. V och P skall fotograferas för killkalendern. Mumin och P är lite sena och V och jag sitter och stirrar i var sitt hörn i mitt rum. Han spräcker tystnaden med en otrevlig hemlighet som han visst trodde jag visste, men nehej. Tystnaden blir mer och mer djup och intensiv tills P  "kommer och räddar" oss från den spända situationen.
Stämmningen blir lättare när Mumin anländer som ett solsken. Dagen bli nästan kul. Vi tvingar killarna i trevliga kläder och får oss ett skratt. I mitt rum står BondeN och HösteN. Bilderna blir prima och vi undgår just regnet. Äter litre popcorn och marshmallows, stirrar på Friends (friends-epidemi på G). De åker hem, jag fortsätter stirrande tills långt in på kvällen. Lovet gick för snabbt. Det hände för mycket. Det hände för litet. Det var för sorgset. Det var för kul. THE END *tidididiiii*.
Dag 5 - avklarad





//Lillja

Höstlov vol.4 - Lördag

Lördagen, den dag jag aldrig trodde kunde exsistera. Min otursdag. Jag allvarligt nästan somande på en fest. Minglande var på point zero från de tidigare dagarna, sömnbrist och annars bara ork att göra någonting.
Drog mig först till Sofia, efter värst största grälet hemma och hot om att jag borde flytta hemifrån osv. Föll med cykeln, HAH. Satt och stirrade på tv hos Sofia tills killarna kom efter oss. Vi drog till Drumsö. Man skulle ha en huvudbonad, intressant. Sofia "tvingade" mig dricka, love you. Där satt vi på en soffa och tråkade oss. Jag ville typ lite dö. Sedan drog vi hem. Hemma före midnatt. Sömn sömn sova sova drömma drömma.
Dag 4 -avklarad


C & S


//Lillja

Höstlov vol.3 - Fredag

Fredagen började med lite socialiserande på Mehdi Younes semi nya ställe, Motellet. Där satt vi och mingalde med SUister och åt snacks och drack semi dyra drinkar och lyssnade till semi chill musik. Efter att käkarna blivit trötta av alkholen och minglet drog vi vidare till en parkbänk. Där satt vi med S och AM och drack sprit, hur junttig får man bli? nå hah. Roligt hade vi och vi nådde vårt mål med alkoholen.
Fortsatte till Ópera, Mehdis nyare ställe. Där fortsatte minglande. Bartendern slickade min hand av saltet från tequilan eftersom "de inte hade papper", Sofia fortsatte snacka med honom och skrattade ihjäl sig. Vi dansade till DJ Axel(?) och roade oss. Jag blev sur och ville slå en person. Vi fortsatte smått aggressivt minglande tills vi fick skjuts hem av F och satte oss på vårt förra hus trappa på en tobak och lite filosoferande. Sov dåligt. Var arg.


Motellet

Dag 3 - avklarad



//Lillja

Höstlov vol.2 - Torsdag

Pote livet typ hela torsdagen. Funderade vad som hänt på onsdagen och hur det skulle tolkas och jaadajaada. Stirrande på Friends i 6 timmar och njöt av höstlovet. På kvällen for vi med syrran och kruisi med V och J (som just fått körkort). Åkte runt och lekte tonåringar, dock inte bara lekte, även var. Satt på en Shell och pratade bajs om ingenting. Såg på några fulla killar och åkte sedan hem efter mcyket spekularande whattodo. Sov gott, var trött. Drömde oroligt om V.
Dag 2 - avklarad

//Lillja

Höstlov vol.1 - Onsdag

Förra onsdagen körde höstlovet igång! Dagsverksdag med svettigt städande, putsande, polerande hos momi. Blev belönade med god korvsoppa, kunde inte stiga upp på 45 min, pga. min stora mätta mage. *mums*

Som liten brukade jag hänga alla momis halsband runt halsen. De släpade nästan i marken. De var många. Jag var midget.




Efter slitande och städande och ätande till sprick-nivå fann jag mig själv några timmar senare på mysiga Colorado H:fors. Efter det tog vi hissen upp till SFPs och SUs fest på LUX. Alltmöjligt konstigt hände den kvällen. Reunion med ett kärt X, dansande på bord, hoppande till bandet Trr Trr Trr, socialiserande med politiker och lite gråt och mycket skratt. Lux var lyxigt. Onnela, 69 morgonens fest, var mindre lyxig.
Bussen kom aldrig, satt i 2 timmar och frös tills en random kille kommer och frågar "är du cecilia". Efter lite snackande hade jag ännu ingen aning vem han var, men han visste en hel del om mig, skrämmande. Vi delade taxi hem. Frusen och sliten i säng klockan 5.30.



Dag 1 - avklarad


//Lillja

En Dag av Val

Var på studiemässa med vännerna och fick höra ett och annat intressant och mindre intressant. Såklart man skulle kunna söka till någonting exotiskt som utbildning till pilot eller liknande, men orka göra beslut för livet liksom nu. Senare efter lite yrande och knuffande tog vi beslutsamma steg mot bilen för en sekund längre inne i den mässan skulle ha fått nipporna att komma fram. Körde till Café Ursula och satt under filtarna med en god bulle eller en sval öl och pratade om allt och ingenting. En kryssning kom vi fram till, snart skall vi åka! Då tänker jag bara ta ett par strumpor med, om killarna klarar sig med bara det, varför skulle inte jag? hah.





//Lillja

Buenas Noches

Har idag sprungti två gånger till bussen. Dock bara åkt med den en gång. Och andra gången höll jag på att spy efter springande. V räddade just mitt sömnbehov med att fixa en skjuts med TamTam imo till studiemässan, 2 timmar senare än min första skjuts skulle ha åkt, och nu behöver jag inte heller trakassera mor på morgonen och be hennes skjutsa mig till bussen för att sedan sitta i en buss med stressiga svettiga burn-out arbetsgalna medelålders jobbnarkoman människor!

Jag har en champangeflaska framför mig, why? no idea. Ska vi skåla för sömn och drömmar? Nu börjar jag bara babblablaablaa så bäst att jag sätter punkt och besparar er från mina tråkiga händelser och tråkiga dagar och tråkiga ord. Godnatt


Någonting vackert att drömma om - korelyan.deviantart.com



//Lillja

Urk Murk

Hade just ätit världens största hemmagjord hönsburgare när syrran ber mig följa henen till busshållplatsen. När vi sedan står där kommer hon på att hon glömt busskortet hemma, fin och tapper syster som jag är, springer hem i raser takt hittar kortet och springer tillbaka. De inte den kortaste väg och jag hade maten i halsgropen efter det, allvarligt trodde jag det skulle komma upp.
Har agerat slav för mor idag, putsat, burit, målat, bara för att hon inte skall kunna klaga hur slö och otacksam jag är. Nu tänker jag belöna lilla spy-färdiga-mig med lite friends och en lång andningspaus.


muratsuyur.deviantart.com


//Lillja

Merry Crazyness

Jag äter mandel och  iTunes spelar Wham - Last Christmas. Allt e int helt okej?


//Lillja

Photo Session 2

Drack glögg idag efter photo session 2. Idag fotades Jone & Krisu. Det blåste och var förjävligt. Men killarna överlevde i sina lättklädda outfits.




Fotade även Inka idag för hennes konstprojekt:



Borde kanske lite städa och sedan njuta av ett par delar friends. Men först städa så jag lever mor till lags.


//Lillja

Photo Session

Fifaan jag ha vari passiv på bloggen. Skäms.

Idag photo session för killkalendern avec Mumin, Pacce & Valter.




Behind the scenes   |   Dagens Team

Det var kul, fick höra ett och annat trevligt och mindre trevligt! Har spekulerat livet idag och sett på Friends i 4 timmar. Den serien får mig på gott humör, åtminstonen för en stund, när man känner sig deppig och konstig.


//Lillja

Halleluja ett Veckoslut i Skogen

Nej halleljua, jag ha syndat. Jag har satt mitt liv på spel. Jag besökte galna dagar på Stockmann i H:fors idag. Jag överlevde, så great success!! Kom hem med en handkräm några söta byglar och lite godis rikare. Nu känner jag mig nöjd, och jag har fått tillräckligt av galna-dagar-dosen för i år.

Min boro är typ den värsta data-nörden. Torktumlaren skriker med sina sista krafter i en halvtimme och min bror har sitt rum 15 meter från den, men nej, jag som bor i övre våningen måste rusa ner för 27 trappor och 15 steg för att stänga av den eftersom denna lille skit inte orkar röra på sin rumpa.
Klippte just min naglar eftersom jag insåg att jag inte kan gå och vallfärdas till Syndalen med min klor. Det är otroligt tyst när jag trycker på tangenterna, nästan lite skrämmande tyst. Tidigare kom det allti *klick klick*  från varje slag.

Hela veckoslutet skall jag plumsa och flåsa i en skog med armékläder från 60-talet som blivit tvättade ett par tusen gånger (Säkerhetskurs). Där skall jag gå blek och ful, med våta fötter, äckligt hår, kissbrått och ha det kallt. JAY. Men allvarligt ser jag nog fram emot det! Hejhej, ha ett skönt veckoslut och sov gott i era varma mjuka sängar och tänkt på mej som sover i ett tält med 15 andra snarkande personer och på ett kallt hårt underlag och fryser,hihi.

PS.
Varldens bästa och mest avancernade spel:
Villapaitapeli


//Lillja


Soluppgången var underbar idag. Lite disig och höstlöven speglade sig i vattnet.
På köpet en solnedgång från förra veckan. Båda taget från fars arbetsrum.


Gult är Fult

Och än en gång har de galna priserna och de gula plastkassarna tagit över finska folket (läs:främst galna tanter). Det kryllar av dessa gula plastkassar överallt, och det känns som halva finska befolkningen befinner sig inne, utanför, påväg bort eller till Stockmann-helvetet. Där slits de i tröjor och knuffas och svärs. Jag får bara utslag av att se en påse för att då inte tala om att ge sig in i detta varuhus, det är döden. Detta fenomen har dock sin egen lilla charm.

Dagen flög iväg, skön sovmorgon, brandalarm i skolan, solen sken och drog mig sedan mot stan i sällskap av en Mumin. Yrade ensam på stan i drygt 2 timmar i väntan på mor och syster som hela tiden blev senare och senare. Fick min tröst av några plagg från gina tricot och smycken från glitter.

Sitter här nu i en klädhög och borde vika in allting, före det borde jag skriva en engelska-uppstas som *OHO* skulle vara inlämnad för 3 veckor sedan. NU skall jag ta mig i kragen ->


Det var fint väder igår och Mumin kom och planerade killkalender till oss. Jag somnade när vi såg på friends. Jag är dåligt sällskap för mina gäster, välkommen!


//Lillja


Höga Slöa Råddiga Lördagen

Var med mor i Iso Omena på lördagen. Inne på H&M står en kille i drygt 20 års ålder, "harjoittelija" står det på namnskylten ("nybörjare"). Han skall ge ett provexemplar av skjölningsmedel för kläder. Laitan nytt tää pikku pillu pussiin (istället för pikku pullo pussiin) = Jag sätter nu denhär lilla f***** i påsen. Jaa, exakt, stackarn. Trodde jag hörde fel ända tills mor brister ut i skratt när vi lämnat butiken.


Yrar runt i sökö med brorsan. Går till Sofia. Dit kommer lite folk. De tvingar mig dricka, typ, spelets regler. Vi sitter och snackar hela kvällen. Skönt, chillt. B mår dåligt. Vi drar till Dinin. Vi drar till Nico. Vi drar till Sökövikens skola. Jag somnar sött i min underbara säng, det är söndag redan när jag lägger mig och ännu när jag vaknar. Dygnsrytmen är på helt egna villovägar, bajs!





//Lillja

Fredags Yrande i H:fors

Fredagen i ett nötskal av bilder.




Stod och frös och såg på det fina Tivoli utanför Kampen. Firade Anna på Fever, Firade Jessica på KY. Drack och drack, dansade och dansade. Dansade på högtalaren avec Cubicle, 3 meter högre upp än alla andra typ fast i taket, det slutade tack riktigt bra!

Sitter nere i "det fina VIP-stället" och snackar med L som jag typ aldrig tidigare snackat med. Han drar mig till dansgolvet, tar i mig förösker kyssa mig och D ser allt. D är sur resten av kvällen. Sofia och jag går på äcklig kebab. Hon vill spy. Bussen hem, slockande minst 5 gånger i bussen, bara pga. trötthet. Går hem 3 kilometer i ösregn. Hej hopp jag sov gott! Deppig dock över L-D-incidenten.


//Lillja

Stjärnfall - Jag önskar jag vore en poet

Har ännu ont i nacken av att vi stod i en halv timme och kikade efter stjärnfall med Jesse igår. Jag så ett, men han såg inget, muhah. Sedan önskade jag. Kommer dock inte ihåg vad, så ingen aning om det går i uppfyllelse.

Kunde inte få sömn efetersom jag hostade som en skorsten och hade tagit en effektiv powernap (skulle va ½ timme men blev 2 timmar) och sedan började jag leka poet i sängen någon 1 tiden. Låg där i mörkret och kände hur halsen kittlade och sedan kom det *hosthost*, där imellan när det var tystare och jag hörde vinden utanför, kom jag på något så "fint och filosofiskt" ;
Jag vaggas i vindens famn i takt till vågornas brus. På horisonten ser jag båten guppa på vågorna. Här sitter jag ensam och känner värmen från klippan. Klippan är min vän. Finns här för mig.
Khihih :D


//Lillja

En Snusig Regning Lunch

Blev glad. Psykologi. Blev ledsen. Matematik. Invadera med Susu Pacces slott med vår spenatsoppa och vitlöksbatong som vi käkade med god aptit (vi blev vana vid sådanna måltider på Sommaruni). Så satt vi ute på en regnig tobak och beundrade den galna vovetten Cesar som sprang som en turbo yrboll efter en boll i våta vattenbollar som kom ner från himlen. Sedan satt vi en stund och läste papper och läste Underligaste någon sagt åt dig i sängen, endel ganska komiska kommentarer, dock synd om personen som fått höra det i sängen:  "Dra åt helvete och ge hit min sprit flaska" & "Du måste lära min pojkvän det här".
Nu en powernap som man orkar dansa loss ikväll med alla svettiga godbitar.


P och hans sjuka snusburkssamling med något över 1000 stycken. På tal om att ha en hobby



Hej vi e kehari cubiclen
!


//Lillja

Maskinen var najs

Vi yrade lite på stan igår och var på ett Säkerhetsmöte i ett bombskydd ("jag får inte berätta hur djupt under marken vi är") och satt där och käkade lite torra semlor. Sedan drog vi vidare till MC där det flög dom värsta skämten tills V och 5 andra galningar satte oss i en grön eller svart? bil och yrade lite mer runt i Tölö, "Man får inte vända till vänster för det är högertrafik", äxxdee. Vi hittade slutligen fram till Korjaamo, frusna men dock glada. Det svenska bandet Maskinen kom till Svenska Talande Klubben i H:fors igår. Det var det svettigaste och sjukaste jag varit med om på länget. En verkligen oförglömlig kväll, min fötter är fulla av blåmärken av människor som hoppat lite våldsammare med sina högklackade skor. Svettet flög och armar flög och rumpor gungade i takt till musiken. Conscious Youths spelade även där häpnadsväckande najs musik. Hej hopp, synd att kvällen tog slut så fort. Men nu kan jag sedan när jag är gammal och sitter i gungstol och har rynkor och en peruk på sned berätta för mina små barnbarn att jag till och med har rört självaste Maskinen, hihi.


//Lillja


MASKINEN



Yrsel ²

Imorgon fredag.
Jag hoppas att den fredagen blir inte lika random som förra fredagen:

Då hade vi finska skrivningar, och det var hot att det skulle skjutas i vår skola. Nåmen alla överlevde ändå och poliser vaktade utanför salen.
Efter skrivningarna drog skinka och jag till ett loppis och sedan till ett annat.
På kvällen yrade vi runt i stan och lekte kamppihengarin och träffade ett par teinin och ena killen presenterar sig som "Hej jag heter alpo, jag är gay", okok!  Vi gickpå ett, två glas till Colorado och satt ute på terassen under värmelamporna. Sedan var det ett äventyr i en parkeringshall + en hiss för att vi sedan slutligen hamnade på KYs dansgolv. Dansade loss, drog oss ner till "VIP-rummet" där musiken var på högsta volym och jag var ännu döv två dagar senare *piiip*. Med Emmy skulle vi dra vidare till A övernatten men tjejen ville till 3 halv random killar övernatten.
 Nå, vi stor och diskuterade i 1 timme vart vi skulle dra till näst och E ville sedan fortsätta vidare med killarna så det slutade med att jag sprang till nattbussen (fö att ja e så kehari å kela att den går från kampen å int runebergsgatan). Satt sedan i bussen och lyssnade till Kent och frös och kände mig övergiven. Akkun var slut på telefonen och ingen saknade mig. Fulla-Tuubi stiger på vid omena och fick sällskap av honom en bit. Gick hem 3 kilometer med min fickkniv i handen ifall någon galning skulle komma och bjuda mej lite candy.
Överlevde hem och min säng har aldrig kännats så skön. Fötterna värkte efter timmar av dansande med högklackade och världens kniv-natt-maraton hem. Sov gott. Följande dag gick jag inte överdrivet många steg utom låg osch stirrade på Friends i 8 timmar i sträck.

Jaa, så hoppas imorgon blir lite mindre exotisk än denna kväll. Skratta kan man efteråt år denna kväll, fast man var nog inte lika skrattfärdig då.


//Lillja

RSS 2.0