Finska Skärgården


Och så spenderade jag några härliga dagar i den finska skärgården på våran stuga i Ingå. För det mesta låg jag i solen och filsoferade och jagade getingar som på något lustigt sätt hade bestämt sig för att jag skulel bli deras blodiga offer, men, muhah, jag vann! Getingarna blev platta. Resten av tiden fotade jag och vandrade runt i skogen med gummistövlar som luktade värre än ett utedass.



I told you, det var ljuvligt!

//Lillja

Söt

Oj gud vad endel männsikor kan vara söta. Emma sade just på msn någonting så gulligt, när vi diskuterade hur vi skall klara oss en full natt i den finska skärgården:

Tomten säger:
ja ha en såndän ficklampa som man kan sätta fast på huvve
Tomten säger:
den e säkert användbar

Haha, voi gulle!


//Lillja

BRB

Be Right Back. Sticker ti lande för ett par dagar och har lite familytime, men åetervänder på torsdagen eller fredagen! Njut atllihopa, snart är sommaren ändå över..


Ingå är vackert, taget förra sommaren en fin natt!

//Lillja

Pupus Party

Så hade Dean sitt fterlängtade sommar/födis-partaj på Vessö i Borgå. Vi körde med flickorna dit och yrade före det i olika gåvoaffärer och på olika bensisntationer. Sista slutligen kom vi lyckligt fram med emmy, annmarie, suski och jag. Susu å jag måste nödrusa till buskarna när vi stannade vid en krosning(vi trodde vi kört fel, när det bara var åker,åker,skog,skog utan andra bilar). Kvällen var kul och angenäm. Vi fick se en glimt of the famous Sean, Deans bror och hans goda vänner. På dagen var vi aktiva, spelade tennis, fotboll, korgboll, hoppade höjd och längd och simmade och allmänt härjande bara.


Jag i det härliga sommarvädret



Underbara sofia och jag



Tjejerna på stranden


När kvällen inte mera är så ung, då byter man utseende till någonting inte lika vackert..


Vackra Borgå-landskap


Och vi sjöng singstar hela natten, UTE. Det upplever man inte varje dag,hihi


Och mannen som ägde alla tjejer i diverse sånger på singstar, som tex. Carola-fångad av en stromvind. Haha, han måset bara vara en naturbegåvning ;)


Självaste födisbarnet, Pupu-Dean


Ett partytrick, neger-stånd


Suski somnade nästan på vår kaos-bil

Och sedan dagen efter:


Det blev inte mycket sovet i ett rum med runt 10 personer. Och vi åt minst 4 hotdogar med äcklig ost å korv. Även nattsimm lyckades vi med efter en het bastu och många fina sånger i bastun. De va kul och skön dag/kväll/natt/morgon @ Vessö. Tack pupu!!!

//Lillja





Onsdagen

Då vi alla befann oss i Kaivohuone på nrj poolparty! Hannah va full, kvällen va rolig och bilen var full. Hihi



//Lillja

Godmorgon

Känner mig alldeles dåsig efter natten. Min ögon är ännu helt suddiga, så ursäkta mig för möjliga skrivfel. Skall nu ut och vattna blommorna och städa huset klart för att sedan snabbt packa iväg mig före Emmy kommer efter mig och sedan siktar vi mot Borgå. Skall bli en super dag och kväll. Är på gott humör och det är vädret också, solen den orkar skina! Men nu måste jag rusa så vi kommer snabbt iväg och festa med alla Bergenheims ishockey vänner ;) hihi. Skall också bli en galen och vild bilresa till festen.
Ha ett skönt veckoslut!

Country Roads, Ingå 2007


//Lillja

Bilder Bilder




En varm dag i Juli

Bland annat detta har jag åstadkommit under den seanste halv timmen. Nu har jag huvudvärk av allt stirrande på TVn och datorn. Borde gå och städa nedrevåningen efter Inka och mig igår. Men det är mörkt där nere, kanske jag lämnar det tills imorgon..

//Lillja

Dagen Råder Mot Sitt Slut

Och så var dagen slut. Var och firade Miias födelsedag och kom hem tidigt för att städa och packa för Vessö imorgon då det skall igen supas för hela slanten. Satt och stirrade på Bones och sedan CSI och har snart suttit i en timme och editerat bilder. Fick äntligen låna amas laddare eftersom jag tappat min egen, hur är det möjligt?

//Lillja

Sol Sol Sol Sol Sol Sol Sol

Inka och jag överlevde natten och steg upp och gick och satte oss i solen. Där ute i solen har jag suttit i 4 timmar idag. Sofia höll på att dö av hetta hemma så hon kom över och simmade med oss. Vi hade skoj och njöt av ett verkligt sommarliv, hela sommaren borde ha varit som denna dag.

Jag och Inka på bryggan i solskenet.

Vi spanade in grannens heta son. Han hade en liten sim-show för oss och stod sedan och oljade in sig så att det inte undgick att se.

Men nu måste jag dra min svettiga kropp i duschen för att sedan pysa till Miia och fria hennes föedelsedag. Kvällen kommer att bli kort, måste samla energi för Deans sommarpartaj som äger rum i Borgå imorgon, whiii!! Ha en skön fredag, baibai beibiiiis

//Lillja

Champange och Skvaller

Med Sofia och Susu var vi och simma och för att få oss torra igen bestämde vi oss för att dansa lite balett, grannarna måste verkligen ha tyckt att det såg lustigt ut, 3 styva tjejer i bikini med ben och armar som flyger åt diverse håll, hihi.


Balettdansöserna har verkligen muskler!

Vi satt med Susu, Sofia och Inka på våran terass och skvallrade medan vi smuttade på champange med hallon och njöt av den varma solen. Ama skulle komma, men hon tappade visst bort sitt förstånd och sin busstid, voi gumman! Vi satt så länge att baken domnade, men ljuvligt var det.

Inka är tillbaka från Hangö och Swiiiden!



Sedan pös tjejerna och jag blev kvar med Inka som just kommit tillbaka från sin kryssning. Vi satt på bryggan med henne och snackade om oärliga och hur konstigt människor beter sig och blandar sig in i andras personliga grejer. Slutligen måste vi gå in för myggorna höll på att verkligen äta upp oss. Vi bestämde oss för att se en skräck film, Cabin Fever, den är verkligen sevärd och har en lurig intrig. Jesse och Mara kom och hälsade på och rökte ett par och var sedan våra badvakter och barNvakter för den delen också, när Inka och jag tog ett dopp i det blå(det var nog närmare svart, och fy fan va kallt). Sedan måste killarna dra hem när J skall till Grekland idag.

Solnedgången var vacker och "romantisk", och bredvid mig hade jag Inka ;D

Vi vågade se filmen till slut med Inka och skrämde typ skiten ur oss, men vi sov en lång god natt dock allt.

//Lillja

Balett

Så jag kände mig ensam och övergiven igår och ingen ville se mitt fula fejs. Så fick jag sällskap av två lustiga Ama som dansade balett för oss, underbart! Sedan for de igen, och jag fortsatte mitt övergivna ensamma liv tills Susu kom och visade mig hennes hundsim, då fick jag ett gott skratt!!


Ama dansar balett till den italienska låten Il Mondo av Patrizio Buanne

//Lillja

Dagens Varma

Uj vad det är varmt idag. Hade en halv timme körlektion idag och puh pust säger jag bara.


Idag; hängsel shorts från indiska, gamla pappas wayfarers från frankrike, duk från gina tricot och en vit topp. Nu ut och njuta av en brinnande pinne och underbara solen, ha de bäst ->

//Lillja

Ensam Hemma

Ensam hemma och detta är resultatet. Åt min första måltid idag klockan 17.30:

Den bestod av mjölk, spenatsoppa och ägg.

Jag älskar ägg. Egentligen smakar dom ju inget. När jag var 5 år kokade mormor ägg och jag åt 6 stycken. Jag tror jag såg ut som ett ägg sedan. Mätt var jag nog.


//Lillja

Yesterday - All My Troubles Seems . .

So close.
Igår var vi hos oss och grundade och flög som skott ut från oss och sedan till Kaivo nrj poolparty, vilket i sin tur betyder att vi lämnade allting upp och ner hemma. Och plötsliga ändringar i planerna, så kommer far hem och fick spunk över mitt rum. Nåmen, de hota med att jag inte får fara till Mariehamn när det var så råddigt, no worries, inte kan jag sen heller fara dit eftersom det går på deans fest.

Nåmen vi överlevde kvällen med många lustiga och fulla männsikor och släpade oss 8 personer i emmys bil och sedan den legendariska McDonalds drive-in och sedan hem. Lyckligt hemma satt vi på två stolar med hannah och fösökte få i oss någon äcklig smörgås. Sedan sov vi en lång natt.


vännner vänner och endel gamla bekanta stötte man på:


och sedan ett vridet smile på mej och en jesse:



Hasta la vista beibi,

//Lillja

Klibbigt

Har just vaxat mina ben för första och sista gången, fy fan de va jobbit, är klibbig överallt, till och med i håret, lyckat! Idag siktar via på Kaivo var det är nrj  poolparty. Nu och grilla mej i solens sista solstrålar, hejhej


//Lillja

Steve Talley

Har alltid tyckt att American Pie är bara för små kåta fjortis killar. Men när jag såg American Pie - Beta House, klämde jag ut ett och annat skratt. Och Steve Talley som spelar Dwight Stifler, han är charmig. Fick även lust att åka utomlands och gå college och gå på likadanna fester (dock är detta film och kanske bara hälften kan i verklighet hända) men ändå liksom..! Jag tror jag tar följande flyg till Amerika och tar Steve Talley under armen och drar på ett häftigt college-party, hihi.



Sådanna här partaj skådar man inte här i mina hoods varje dag ;)


...och den charmige

Nu och drömma om .. jaa, natinati . .

//Lillja

En Dag i Mängden

Var hos frissan idag och mitt hår är nu platt, jämnfört med hur det såg ut igår!
Mor beter sig som den värsta tonåringen, skall bli skönt med några dagar ensam hemma.
Idag var vi på Sommarö och såg på när killarna och Ama måla huset gult.
Jag är trött konstant.
Antingen är det vädret eller så håller jag på att bli gammal.
Låten -"jag skall måla hela världen lilla mamma, jag skall måla den i blått och grdelint"- har snurrat i huvudet hela dagen. Jag har huvudvärk.
Imorgon kanske till biblioteket och läsa religion.
Sedan står det på kvällens schema poolparty.
Nu är det sömn och mjuk dyna som står högst på "vill ha-listan".
God natt för min del.


//Lillja

Pild

image201
Från paparazzi. Medge att den är härlig?

//Lillja

Escada

Den är söt. Den är god. Den är underbar. Den fångar dig. Den är Escada Magnetism.

En av de godaste parfymerna, men väldigt söt så man behöver inte tömma halva flaskan över sig för att dfta gott några timmar, hurra!



Glömma

glömma livet
glömma alla bekymmer
glömma tiden
glömma skolan
glömma allting deppigt
glömma allting dåligt

bara leva för fullt


Ibland vill man bara glömma


//Lillja



Här skulle jag villa glömma allting. Ensam i en skog. Bara jag och blomman. Bara jag och naturen. Inga bekymmer.


Humane - Kim Herold

Den finlandsvenske sångaren Kim Herold som tidigare sjungit i bandet Humane träffade jag på torsdagen i Ingå. Var tillsammans med min mor och syster och såg honom stå och välja kanttareller vid ett stånd med sin mor. Min mor känner hans mor eftersom våra sommarstugor är nära varandra. Så stod vi där plötsligt och pratade med Kim om att han skall laga japansk mat till sina föräldrar och jaada jaada.

Jag gillar hans nya sång, man blir på gott humör, Social Butterfly


Kim Herold

//Lillja

Sant?

Är det sant att hårfärgen fastnar bättre på ett lite smutsigare än helt rent hår?

För tillfället ser jag ut som en spräng höna. Det är inte bara för att jag inte tvättat håret, men borstat har jag det inte heller på någon vecka. Nu har håret åtminstonen lite volym, great!


Jaa-a, om det bara vore en gräslig peruk..

//Lillja

The Show Must Go On

Har nu suttit i typ 3 veckor och spekulerat livet. Men nu måste detta kapitel avslutas. Diskussion? Avslutad. Godkänd.

Livet och veckorna och allting har bara flugit iväg. Har gjort ett och annat kul och ett och annat mindre kul. Återvände just från en 5 dagars rehalibiterings semester från stugan i Ingå. En kväll blev jag släåpad av syrran till en Ingå fest som var fylld av skratt och brinnade grejer och mest av allt 91or. Endel av dagarna gick åt att sitta på klipporna och se på båtarna som körde förbi och sedan emellanåt försöka koncentrera sig på att läsa religion, människan och det heliga. Resten av dagarna gick åt att sitta med brorsan och se på en snuskig American Pie-film och sedan stå i skogen på tobak och försöka att inte tända eld på den torra, knapriga skogen.

Nu sitter jag här hemma med mitt hår som står ut i varenda riktning, eftersom jag inte får tvätta det före jag har frissa imorgon(sägs att färgen fastnar bättre då håret inte är helt rent?!). Har en öknen till mun och är i stort behov av vatten men framför mej stirrar ett tomt vatten glas.

Jag skall skärpa mej med bloggande nu när jag äntligen dragit mig upp på jorden igen! Ha de bäst, tjolahopsan tjolahejsan

//Lillja


En helig stund på stugan

RSS 2.0