Koh Samui by night

Träffade två tyska killar i jacuzzin i förrgår, samma kväll drog vi ut med dem. En av dem hade varit 9 gånger här tidigare så han kände till cityn. Var en lång fumlig natt som började i Solo bar och slutade med nattsim i havet. Ikväll far vi med dem och firar sista natten här. Imorgon blir det Bangkok.




//Lillja

Jul i Samui

Lilljornas fira en vit jul i Koh Samui på torsdagen. Ingen vit snö, men vita kläder. Maten var underbar på Poppies och till och med julgubben kom på besök.
Före jul-middagen hann jag visa mej naken för en thailändare. Han traska in i badrummet med de rena kläderna just när jag steg ur duschen, han försavnn lika snabbt som han uppenbar sig, förstörde säkert hans jul.




Sedan blev det fyrverkeri och vi släppte upp en flygande lykta till farföräldrarnas och morfars minne.

//Lillja


GOD JUL



Juliga hälsningar från ett äntigen soligt Koh Samui. Har stekt oss i för många timmar i solen och sitter nu ute på terassen och njuter av skuggan och havets brus och 3 våningar neråt på hotellets gård dukar de för julmiddagen ikväll och i bakgrunden jingel bells. Vi ser alla i familjen ut som röda brända kräftor i olika storlekar. Nu hopp i duschen och sedan mot Poppies på jul middag. Imorgon drar vi med syrran mot Fullmoon party bara vi hittar någon vänlig person som kan berätta oss hur vi tar oss till den andra ön?!
GOOOOD JUUUUUL gott folk!


Utsikten från terassen nu.


//Lillja


Koh Samui


Chaweng-beach igår

Äntligen lite internet. Sitter på en våt balkong..Har varit världens yrsel me hotellrum, telefoner, internet och allting, men sakta men säkert börjar allting rulla på. Vi kom lyckligt fram till ett regnigt Koh Samui i förrgår, flög med ett propeller plan, litet och skrangligt, kändes och lät som vilken som helst åktur kunde bli planets sista. Kom till hotellet och bytte rum, så nu sover hela familjen i nå royal grej tillsammans istället för två rum som planerat, kommer vara ganska intima dagar under resan, "jej" happy family.
Igår slappa vi ganska ordentligt på stranden fastän nästan ett helt molntäcke var över himlen. Får alltid höra att jag använder för lite solkräm och alla risker med solande, men den som skrattar sist den skrattar bäst; alla exakt ALLA brände sig igår utom lilla jag, muhaha.
När det blev kallt och tråkigt vid stranden kom vi upp, sov en blund och sen ut och äta hummer, 3.5 kg hummer, har aldrig sett så stor, nammnamm.


Lilljorna i Singapore på söndag.

Nu öser det utanför och vi sitter med far i Club room med kineser i varje hörn.
Varma hälsningar från ett regnigt Koh Samui,

//Lillja

Adios Singapore

Bröllopet i Singapore var en upplevelse. Att förebereda sig var också en upplevelse. Flyget var över en timme försenat och vi hade nippa nappa halv timme på oss att göra oss färdig på hotellet efter nästan ett dygns resa. Shabbit folk var vi, men vi hann. God mat, fina tal och mycket mingel med japaner och kineser, härliga personer! Efter bröllopet och inte en sekund sömn på över ett dygn, stack vi ännu mitt i natten och se på singapore by night. Sitter än en gång i Bangkok, flyget far om en halv timme, så hej hej nu mot regniga Koh Samui, ses där!

//Lillja

Bangkok Airport



Efter en 10 timmars flygresa och med en domnad bak sitter vi nu på en lounge i Bangkok och käkar mat i konstiga och missbildade former, dom smakar lika intressant och konstigt som de ser ut.
På bilderna syrran och brorsan vid parasollen som de finns i varje hörn på detta flygfält och på den andra fick vi njuta av en vacker soluppgång ovanför molnen strax före landning. Nu mot Singapore, har sovit 5 minuter på snart 24 timmar, kommer somna på bröllopet, excusiii misscuusiii!

//Lillja

Off to Singapore

Paketet till posten, check. Packat, check. Duschat, check. Ätit tomtegröt, check!

Hasta la vista amigos, drar nu iväg till Singapore på bröllop, bort från dessa -19 grader och vita landskap. Men lungt, det regnar där så hur toppen som helst blir det väl ändå inte haha typiskt.
Uppdaterar senast när vi kommit fram till Koh Samui!
ADIOS,

//Lillja

Jul i NY

Ikväll firade vi jul i New York (Inkas åsikt om vilken stad utsikten från Emmys balkong såg ut som). Vi snurrade flaskan, som man brukade göra i lågstadiet, så julklapparna kom till rätta ägaren. Vi myste med glögg, pepparkakor och gamla minnen. Sen drog jag mig hem i snöyran och satt en halv timme i den kallaste bussen på denna frusna planet.

Natinatt,

//Lillja


Sallad


Papi ville ha lite sallad, så mami gav honom liiiiite. Inside joke, som alltid måst upprepas ifall man ber om lite av någonting. Onödigt, jag vet. Så ifall ni kommer till oss på besök, radera ordet "lite" från ert vokabulär eller kommer ni gå hungriga och törstiga.

//Lillja

Sound Of Freedom







Lycka.
Fick min bebi hem idag (also known as: min kamera var på putsning), stormade genast ut i kylan och knappade bilder tills kameran skrek att den ville in i värmen och desamma gjorde mina fingrar. Har annars idag bara allmänt frusit och huttrat och skakat och alla former av att visa att man lider brist på värme. Skall nu dyka under mitt kalla täcke, kanske de blir passligt varmt till när jag skall stiga upp.
Go natt vänner små,

//Lillja

Come And Jump In My Car

Syrran fick idag körkort, grattis! Nu är det bara att vi skall tillsammans dela på bilen. Efterfrågan är dubbelt så stor som utbudet, hur skall denna ekvation lösas? JAA, köpa en till Mini. "Pappa, jag har varit jättesnäll, sku jag kunna få..". Nånej, sharing is caring!


Hon hade verkligen orsak att vara glad.

//Lillja

Walking on a Dream


Skottade ute tills jag inte mera kunde röra på min mun eller känna av mina fingrarna, dagens friska-luft-kvot uppfylld!
Imorgon tent, hohohoooo.
I övermorgon julfirande och glögg på något mysigt cafée med mina käraste.
I övermorgonsmorgon off to bröllop i Singapore.


//Lillja

Turkey



Extempore turkey reunion ägde rum på lördagen. Först Colorado med Sedu Koskinen i bordet bredvid oss som äger en hel del klubbar och barer i vårt land och sedan styrde vi stegen mot Svenska Pubben där vi översatte svenska böcker till finska och dansade på ett tomt dansgolv, ooolé.

//Lillja


PLAYA

Konstaterade när jag bläddrade igenom min 1615 bilder på Facebook att under vår Playa del Inglés-resa i Februari 08, togs en god mängd av bilderna på vår "fancyga" balkong.


Saknar sol och strand nu här i kyliga frusna Finland. Men aah på fredagen bär det av mot den efterlängtade värmen.

//Lillja

-17


Vakna till ett vitt vinterlandskap och till mäktiga minus 17 grader idag. Brosan fyllde 16 idag så det blev lite glass och paket till morgonmål. Tog 1 minut och 11 sekunder för mig att ta denna bild från vår terass, men mina små tassar hann frysa till istappar under den sessionen.

//Lillja

Champagne åt folket

Syrran vann förra veckoslutet en Moët-champagne när hon blev framröstad till den "sexigaste tomten" på en sexy christmas fest på Svenska Pubben, så idag begav vi oss ut på äventyr för att försöka hitta fram kontoret var flaskan skulle hämtas. Vi hitta fram och fick dessutom lite beundra Johannes-kyrkan under vårt yrande. Sedan förde vi min bebi aka. min kamera till JAS för lite putsning före nästa veckas resa till Singapooore och Thailandooo. Efter springande på stan det blev det lite Fressi och sedan belönades vi med den godaste kinkki-maten!

Johannes kyrkan i bakgrunden och två yrbollar i framgrunden


Lider nu sendrag och hicka och kan inte komma ihåg när jag senast suttit hemma en fredag, men det gör nog helt bra för kroppen, hälsan och för att inte nämna plånboken. Nu kura under en varm filt och tycka lite synd om sig själv och se på Hannibal Rising, mmh..trevligt veckoslut!

//Lillja

French Kiss



Today Today Today

Inte så produktiv dag, natikka föreläsning och lite vimlande här och där. Har sendrag och munnen känns som öken. Dessutom har jag snart spelat sönder min favoritlåt Akcent - French Kiss. Just en såndän låt som man älska i 13 års åldern.

//Lillja

Hupellus



Hupellus.fi 09

3-10 April yrar jag med flera hundra andra ungdomar i Hemsedal i Norge. Det ordnas varje år så kallad Hupellus, huvudlöst supande + härjande + skidande + festande + snoukkande, aaah blir ett wuuunderbart kul påsklov, häng med!
Tack och godnatt gott folk,


//Lillja

Yez pliiiz




Tack så mycket till den som är snäll och donerar dessa till lilla mig. Minus Mini Cooperns stjärna på taket, hihi tackii!


//Lillja

Grattis !!

Gaaaah vakna strax efter 6 för att duka och sätta fram morgonmål för mor. Men nog är hon ju värd det. Gick tillbaka och sova efter kakkäkandet och vakna nyligen, yr och ännu tröttare. Det snöar, men är plus grader. Momi brukar alltid berätta hur det var under minus 30 grader när mami föddes för 48 år sedan.
hej global warming




//Lillja

Onnela

Lördagen var vild med tjejerna på Onnela. Verkligen "girls night out", stötte inte på en enda bekant, bara olika grader av sliskiga män. Ändå fick vi goda skratt och dansade loss när ingen såg. Jag tror senast vi dansade på bord var det på Roban, så det var på tiden att man fick göra det igen hah. Blev ett hål i handen och några blåmärken rikare efter kvällen, varifrån de kom förblir väl ett mysterium. Shakeitupshakerim




//Lillja


RUK

Blev bjuden till RUK-balen i januari i Kotka. Någon armée-grej, haha har typ ingen aning vad det går ut på, men skall åtminstone sy en sånhär klänning, dock längre och av annat tyg:

Vet inte alls vad jag skall förvänta mig av festen i januari. Endel påstår att det är den största balen efter självständighetsbalen på presidentens slott, andra säger att det är en tråkig bal och endel att det är det roligaste någonsin och andra att det är svettigt och trångt och endel har planerat allting i flera månader. Bäst väl att fara dit open minded, som tur har min kavaljer humor så man inte sitter ett dygn tyst och rullar tummar whihi.

//Lillja

48

Mor blir nästan gammal. Yra på stan med syrran i några timmar och lyckades hitta en Audrey Hepburn-necessär och en vacker glaslykta som gåva. Annars svettades vi bara i våra varma rockar och dräglade efter smycken på Accessorize och skor på Bianco. Åt just en halv platta Fazers-blå choklad, nu är jag nöjd. Och nästan blå av mättnad.


//Lillja

Backstreet Boys

Känns som söndag. Igår yrade vi runtomkring på Casa och Legenda. Började med ett otroligt roligt EAG-spex på Casa fick många goda skratt. Efter Casa fortsattedes på Legenda, några våningar neråt. Lokalen är inte stor så dansandet blev mycket intimit, speceillt när alkhol var inbalndat.




Sista bilden-Backstreet Boys 2005


Sedan skulle vi dra mot Svenska Pubben, men före vi kommit så långt kom vi på den goda idén att gå till The Tiger Bacsktreet Boys officiela fortsättningsfest efter deras konsert på Hartwall. Vi kom in utan några bekymmer fastän vi inte smalt så bra in i mängden piffat folk. Såg Scandinavian Hunks och rörde till och med BSB-Nick *nöjd*. Via dansgolvet och sedan hem till Emmy. Har varit yr sedan dess. Tack och godnatt!


//Lillja

OjskiPojski

Facebook har nu över 350 miljoner användaren. Det kan jag inte räkna på fingrarna, inte ens fastän jag tar tårna med.


//Lillja

Goooo Juuuul

Börjar sakta men säkert vakna till liv efter lördagen. Det kom tomtar i diverse storlekar och utklädnader och även juliga kreationer i olika former. Det kom folk som tomtar, julpynt, julgranar, julskinka, rudolf, änglar och till och med en som var utklädd till "juldöden". Det dansades, dracks glögg, minglades, sjöngs singstar, åts pepparkakor, skrattades och härjades. Alla trivdes och hade kul och efter flera vilda timmar hos oss fortsatte vi mot svettiga Svenska Pubben i city. Vi samlade en och annan blick när vi kom i våra juliga kreationer till pubben. Där fortsatte dansande och hela stohejet tills pilkkun kom och vi drog på efterfest till oss ännu. Mina fötter höll på att dö. Tillslut somnade alla sött 7 tiden framför Saw i stökiga nedrevåningen. Där luktar ännu också..






//Lillja


RSS 2.0